Jasno
25°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Muž spadol aj s bicyklom do rieky. Sám by sa však z nej asi nedostal
Zdielať na

Muž spadol aj s bicyklom do rieky. Sám by sa však z nej asi nedostal

SVIT / Svedkovia a policajti vo Svite zachránili život 56-ročnému cyklistovi. Sadol na bicykel s takmer dvomi promile alkoholu v dychu, nezvládol riadenie a spadol do rieky. Poranil si pritom hlavu. Bez pomoci by sa pravdepodobne na breh sám nedostal.

​Cyklista chcel odbočiť na cyklistický chodník. To sa mu ale nepodarilo. Spadol do rieky. V priamom prenose cez kamery to videli mestskí policajti. Okamžite vyrazili na miesto. Tu však zohrala úlohu súhra viacerých pozitívnych okolností. K pádu došlo vedľa terasy podniku. A neďaleko bola hliadka štátnej polície. Svedkovia i policajti sa okamžite ponáhľali 56-ročnému mužovi pomôcť. ​​Vytiahli zraneného na breh a zavolali záchranárov. Prečo nezvládol odbočiť na cyklistický chodník bolo hneď jasné po dychovej skúške. 

"Cyklista bol na mieste podrobený dychovej skúšky. Výsledok bol pozitívny. Dosiahol hodnotu 1,6 promile," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. "Žiaľ tento cyklistický chodník, aj napriek tomu že sa mu veľmi tešíme, zvádza aj k takýmto jazdám pod vplyvom a potom to takto končí," uviedla Dáša Vojsovičová, primátorka mesta Svit.

Kľúčová je laická pomoc

Toto ale nie je vo Svite prvý prípad podobnej pomoci človeku, ktorý spadol alebo skolaboval. "Naša mestská polícia je 24 hodín v službe, je vybavená kamerovým systémom a samozrejme aj defibrilátorom," dodala Vojsovičová. 

V tomto prípade prístroj použiť nemuseli. No zranený muž by sa pravdepodobne sám z vody nedostal. Záchranári stále zdôrazňujú, že po nešťastí je v prvých minútach najkľúčovejšia laická pomoc, ktorá dokáže zachrániť život. Vo Svite svedkovia aj policajti dokázali, že ľudskosť ešte nevymrela. "Chcem sa poďakovať občanom aj polícii za rýchli zásah," doplnila Vojsovičová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy