Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
VIDEO: Záchranná akcia zatúlaného srnčeka
Zdielať na

VIDEO: Záchranná akcia zatúlaného srnčeka

MICHALOVCE / Michalovskí mestskí policajti boli privolaní ku kurióznemu prípadu. Do oploteného školského dvora vbehol mladý srnček. Zviera sa tam ocitlo zrejme úplnou náhodou a cestu späť už nenašlo. Jedinou možnosťou na jeho odchyt bolo použitie uspávacej pušky.

Mestskí policajti dostali informáciu o srncovi, ktorý sa pohybuje po sídlisku Stráňany. Hliadka preto ihneď vyrazila na miesto. "Ku srnčekovi nás privolali mestskí policajti z Michaloviec. Vošiel do ohradeného areálu školy a nevedel sa dostať von," informoval Zsolt Bittky, člen OZ Pomoc psíkom na východnom Slovensku.

​Mladý srnec sa zatúlal do okrajovej časti mesta. Zmätene pobehoval po areáli školy. "Určite nejako zablúdil, ťažko povedať. Ale v podstate dnes si tie zvieratá už robia, čo chcú. A v podstate kam ich oči zavejú, tam idú," priblížil Vladimír Juričko, poľovnícke združenie Biela hora.

Vystrašené a dezorientované zviera behalo po celom areáli zo strany na stranu. Odchytiť ho nebolo vôbec jednoduché. Pri úteku sa nešťastne zasekol parohami o oplotenie, čo hneď využil pracovník odchytovej služby a srnca zasiahol uspávacou puškou. "Uspí ho a omámi. Trvá to možno 10 - 15 minút kým uspí celkom a potom ho môžeme bezpečne odchytiť. On bol mimo, bol vystrašený. Búchal sa hlavou do oplotenia, aj sa zranil tým pádom," vysvetlil Bittky.

Omámené zviera následne vyslobodili a zviazali mu končatiny, aby ho mohli previezť späť do prírody. Pri odchyte asistoval aj veterinár. "Potom mu pichol protilátku, žeby sa prebral. Odovzdali sme ho policajtom, ktorí mali so sebou aj poľovníka," doplnil Bittky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy