Jasno
18°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Pani Eva prišla pre podvod o všetky peniaze. Nepomohla jej ani polícia
Zdielať na

Pani Eva prišla pre podvod o všetky peniaze. Nepomohla jej ani polícia

TRENČÍN / Pani Eva z okolia Trenčína prišla o všetky peniaze. Zlákala ju vidina výhodnej investície. Na neznáme zahraničné účty poslala viac ako 30-tisíc eur. Tie si pritom požičala a prišla tak o všetko. Polícia jej trestné oznámenie odmietla. Podľa ich vyjadrenia si za to môže sama.

Pani Eva našla na internete inzerát, ktorý ponúkal výhodnú investíciu do akcií známeho podniku. Rozhodla sa, že to skúsi."Ja som uverila, stlačila som zaregistrovať. Na druhý deň sa mi ozval neznámy hlas, či mám záujem," hovorí pani Eva. 

Spočiatku bola podľa jej slov opatrná, ale nakoniec uverila. Najskôr poslala 250 eur. "Najskôr 250 eur a potom, že to bude narastať, ale že je to všetko podľa pravidiel," hovorí Eva. 

Po čase jej pridelili aj osobnú finančnú poradkyňu. Bola s ňou v častom telefonickom kontakte. "Začala som jej dôverovať, začala mi hovoriť o väčších investíciách," hovorí Eva. "Svoje peniaze bez akéhokoľvek preverenia posielala podľa inštrukcií neznámych osôb na rôzne zahraničné účty," informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru Katarína Kuzmová. "Celkovo som jej poslala 30 000 eur," tvrdí Eva. 

"Z internetovej stránky je zrejmé, že bolo ponúkané 200 % ročné zhodnotenie investície a z finančného plánu, ktorý oznamovateľka preložila vyplýva, že sa jej investícia mala zhodnotiť na úrovni 439 % v priebehu jedného roka, čo je naozaj nereálne," informuje Kuzmová. 

Pani Eva si preto, aby mohla viac investovať dokonca zobrala úver. Nakoniec prišla na to, že išlo o podvod. "Bolo to náročné, cítila som, že to nie je dobré, ale tá vidina, že sa bude mať dobre moja rodina bola silnejšia," hovorí Eva. Podala trestné oznámenie, ale na polícii nepochodila. Jej podanie odmietli.

"Zavinenie zo strany oznamovateľky bolo teda tak výrazné, že to vylučuje naplnenie skutkovej podstaty trestného činu Podvod a z toho dôvodu bolo trestné oznámenie v súlade so zákonom odmietnuté. Oznamovateľka si žiadnym spôsobom nepreverila spoločnosť, v ktorej investovala svoje finančné prostriedky" informuje Kuzmová. Podľa právnika môže podať sťažnosť. "Môže podať sťažnosť voči odmietnutiu trestného stíhania a môže podať sťažnosť na konanie vyšetrovateľa," hovorí právnik Róbert Pietrik. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy