Jasno
14°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Nevybavené účty: Muž sa vyhrážal a strieľal plynovou zbraňou
Zdielať na

Nevybavené účty: Muž sa vyhrážal a strieľal plynovou zbraňou

ČACHTICE / Bola to scéna ako z filmu o divokom západe. Takto opísali svedkovia incident, ktorý sa stal za bieleho dňa v obci Čachtice. Najskôr počuli na ulici hádky a krik, no krátko na to sa ozvali výstrely. Polícia na mieste zadržala mladý pár, ktorý si prišiel vybavovať účty.

Richard (34) a jeho priateľka dorazili do Čachtíc autobusom, ktorý ich priviezol z vedľajšej dediny. Šoférovi mali povedať, že idú na Čachtický hrad, no ich kroky viedli jednému z domov. "Páchateľ prišiel v Čachticiach pred rodinný dom, kde začal kričať na poškodeného, aby mu vrátil peniaze, inak ich pozabíja. Poškodený bol v tom čase na dvore spolu aj so svojou matkou a otcom," informovala Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne. 

Strhla sa ostra hádka pre nevrátene peniaze. Ľudia vyšli na ulicu, no keď zbadali, že muž vytiahol zbraň, rýchlo sa zase stiahli. Ozvali sa rany. "Najprv bol taký menší krik, potom väčší krik a nakoniec paľba a potom sme sa schovali," opísal jeden z obyvateľov Čachtíc.

"Páchateľ si na miesto priniesol plynovú zbraň, z ktorej minimálne 6-krát vystrelil smerom na matku poškodeného, do vzduchu a aj k nohám poškodeného," opísala Kuzmová. Ľudia z ulice privolali na miesto políciu, ktorá dorazila v rekordnom čase. Podľa svedkov útočníka zneškodnila v priebehu niekoľkých sekúnd.

V rodinnom dome, pred ktorým došlo k streľbe, nám nikto neotváral. Podľa polície sa našťastie nikto nezranil. V putách skončili muž aj jeho priateľka, no tu po vypočutí prepustili. "Vyšetrovateľ z Nového Mesta nad Váhom vzniesol obvinenie 34-ročnému mužovi za spáchanie zločinu vydieranie," dodala Kuzmová. 

V policajnej cele strávil tri noci a prokurátor pre neho žiadal väzobné stíhanie. Na chodbe sudu mu do reči nebolo. "Sudca pre prípravne konanie po vypočutí obvineného rozhodol o jeho vzatí do väzby, pretože z konkrétnych skutočností vyplýva dôvodná obava, že by v prípade jeho ponechania na slobode pokračoval v trestnej činnosti," dodal Roman Tarabus, hovorca Krajského súdu v Trenčíne. Obvinený Richard bol už v minulosti 12-krat súdne trestaný. Teraz mu hrozí, že sa do väzenia vráti a to až na 10 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy