Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Prípad smrti nevidiaceho dôchodcu je stále otvorený. Zomrel po páde zo schodov
Zdielať na

Prípad smrti nevidiaceho dôchodcu je stále otvorený. Zomrel po páde zo schodov

BRATISLAVA/PEZINOK / Nevidiaci dôchodca zomrel po páde zo schodov. Polícia po jeho smrti zadržala dve ženy. Po viac ako roku, ale stále nepadlo žiadne obvinenie. A to aj napriek tomu, že jedna z nich najskôr tvrdila, že starého pána zhodila ona.

​Bol 15. február roku 2022, keď jeden z domov v Pezinku obsadili policajní kriminalisti. Nevidiaci invalidný dôchodca (71) v osudný deň prišiel za záhadných okolností o život. Padol zo schodov, ktoré vedú do pivnice. Vladimír letel niekoľko metrov a po páde si poranil hlavu. "Rozbitú celú hlavu, keď letel dole týmito schodmi, že tam tieto bezdomovkyne ožraté boli. Ešte ráno mali dve promile v krvi," uviedla príbuzná nebohého.

Žena na záberoch bola jednou z hlavných podozrivých. Keď sa policajti dostali do domu, spala. Bola táka opitá, že ju najskôr nevedeli zobudiť. Keď sa im to podarilo, údajne tvrdila, že staršieho pána zhodila zo schodov ona.

​Potom ako strávila niekoľko nocí v policajnej cele a vytriezvela, bolo vraj všetko inak. Tvrdila, že dôchodcovi neublížila. Policajti vtedy z domu odviedli aj jej kamarátku, ktorá nebohému zavolala pomoc. Dvojica u Vladimíra prebývala. Po viac ako roku, ale žiadna z nich obvinená nie je. "Vec je v štádiu prípravného konania. Trestné stíhanie je vedené pre zločin zabitia. Vzhľadom na aktuálne štádium trestného konania nie je možné poskytnúť viac podrobností," upresnila hovorkyňa Krajskej prokuratúry Bratislava Gabriela Kováčová. 

Aktuálne sa čaká na výsledky znaleckých posudkov. Po nich vyšetrovateľ rozhodne či niektorej z podozrivých vznesie obvinenie. Ak áno, hrozí im 10 rokov za mrežami. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy