Jasno
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Polícia našla v dome kostrové pozostatky
Zdielať na

Polícia našla v dome kostrové pozostatky

SVETLICE / Polícia sa zaoberala prípadom nálezu tela v obci Svetlice. Mesiace trvalo, kým znalci potvrdili, o koho ide.

Policajti v dome, ktorý mali prezrieť, naozaj našli telo, nebolo jasné, či naozaj ide o majiteľa alebo o niekoho iného. Našli už len kostrové pozostatky. Muž, ktorý tu býval, sa zvykol vytratiť na dlhší čas. Policajti v tomto prípade viedli stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia. Okolnosti na mieste zadokumentoval kriminalistický technik.

Cudzie zavinenie na mieste nebolo možné vylúčiť. Aj keď dedinčania od začiatku predpokladali, že nebohým je majiteľ domu, domnienky v takýchto prípadoch nestačia. Hlavné slovo má znalec z odboru súdneho lekárstva. Na základe panvových kostí skúma pohlavie a zaujíma sa aj o chrup.

"Z vypracovaného znaleckého posudku, v odbore súdneho lekárstva vyplýva, že nešlo o nenásilné úmrtie ale o úmrtie z chorobných príčin," informuje Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove

Vrámci zisťovania totožnosti nebohého policajti porovnávajú aj záznamy nezvestných. "Na základe záverov znaleckého posudku bolo preukázané, že ide o miestneho muža. Po vykonaní všetkých nevyhnutných úkonov bolo trestné stíhanie zastavené," uviedla Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy