Skoro jasno
17°
Bratislava
Podozrivá jazda mladej šoférky. Políciu zaujala jazda zo strany na stranu
Zdielať na

Podozrivá jazda mladej šoférky. Políciu zaujala jazda zo strany na stranu

HUMENNÉ / Nie je síce rekordérkou, no nemala od toho ďaleko. Žena (24) šoférovala v Humennom s viac ako tromi promile. Polícia hovorí o absolútnej nezodpovednosti.

Mladá vodička na seba upozornila už samotnou jazdou. Podľa polície išla z jednej strany vozovky na druhú. Z dôvodu nekoordinovanej jazdy ju policajti zastavili. "Vodička bola podrobená dychovej skúške a jej výsledok bol zarážajúci. Takmer 3,2 promile, čo už je ťažký stupeň opitosti," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Inštruktor autoškoly Václav Hnát vysvetlil, aké následky má takéto množstvo alkoholu na šoféra za volantom. "Situáciu vôbec nevie vyhodnotiť. Stráca periférne videnie, nereaguje na vodičov pred ním, za ním. Nestíha brzdiť, nestíha sa vyhýbať chodcom, cyklistom ak by mu niekto stočil doľava, doprava," povedal.

Ženu predviedli pre sudcu

Ženu následne umiestnili do cely policajného zaistenia. "Polícia vodičku obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," doplnila policajná hovorkyňa. Tri dni strávila v cele policajného zaistenia a vo štvrtok 12. apríla ju predviedli pred sudcu.

O tom, prečo si v takomto stave sadla za volant hovoriť nechcela. Sudca ju uznal za vinnú v zmysel obžaloby a uložil trest odňatia slobody v trvaní 5 mesiacov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu 18 mesiacov. "Zároveň jej súd uložil zákaz viesť všetky druhy motorových vozidiel pod dobu 3 rokov," dodala Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji.

Trestný rozkaz je právoplatný. Žena svojou nezodpovednosťou mohla ohroziť nielen seba ale aj ostatných vodičov, či chodcov. "Aj keď sa cítite schopní riadiť, alkohol môže výrazne ovplyvniť vašu schopnosť správne reagovať a správať sa v premávke," vysvetlila Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy