Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Tragédia na železnici: Muž vpochodoval vlaku priamo do koľaje
Zdielať na

Tragédia na železnici: Muž vpochodoval vlaku priamo do koľaje

VEĽKÉ LEVÁRE / Muž (63) prišiel o život na železničnej stanici vo Veľkých Levároch na Záhorí. Na mieste zasahovali nielen pozemní, ale aj leteckí záchranári. Policajti stanicu zabezpečili.

Tragédia sa stala v stredu 10. apríla popoludní. Bolo krátko pred 16. hodinou, keď mal 63-ročný muž prechádzať po ceste medzi traťami na druhý koniec, kde býval v jednom z rodinných domov. Zrejme si nevšimol a podľa svedkov zrejme ani nepočul prichádzajúci nákladný vlak a už nestihol odskočiť.

Muž vlaku vpochodoval rovno do cesty. Rušňovodič aj napriek tomu, že zatiahol rýchlobrzdu zrážke nedokázal zabrániť. Niekoľko tonový kolos zastavil až po pár metroch. "O 15:40 nákladný vlak smerujúci do Kútov, prechádzajúci cez ŽST Veľké Leváre, na druhej traťovej koľaji zrazil a usmrtil muža nachádzajúceho sa neoprávnene v koľajisku," uviedla Vladimíra Bahýlová, hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky. K 63-ročnému pánovi ležiacemu medzi koľajami utekali na pomoc zamestnanci železníc a zároveň volali aj záchranné zložky. Podľa ich slov mu už ale nebolo pomoci.

Na mieste zasahoval vrtuľník

Muž po zrážke s vlakom utrpel ťažké zranenia. Pomôcť mu už nedokázali ani privolaní záchranári. Neďaleko na poli pristával aj záchranársky vrtuľník. Ako prví sa mu snažili pomôcť pozemní záchranári. Aj napriek enormnej snahe sa mu nedalo pomôcť a museli skonštatovať smrť. "Zranenia 63-ročného muža boli po kolízii s vlakom tak rozsiahle, že žiaľ ani privolaní záchranári mu už nedokázali pomôcť a na mieste im podľahol. Záchranársky vrtuľník sa vrátil na svoju základňu bez pacienta," vypovedala Zuzana Hopjaková, hovorkyňa Záchrannej zdravotnej služby.

Počas dokumentovania nehody vlaková doprava nebola prerušená. V danom úseku boli na trati obmedzenia. "Cez stanicu a okolo miesta nehody sa jazdilo so zníženou rýchlosťou 10 kilometrov za hodinu. V úseku Veľké Leváre - Sekule bola z tohto dôvodu doprava realizovaná po 1. traťovej koľaji," dodala Bahýlová. Čo sa presne na mieste stalo polícia zisťuje. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy