Polojasno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Detská hra sa skončila dramaticky. Dvojročný chlapček spadol do ohniska
Zdielať na

Detská hra sa skončila dramaticky. Dvojročný chlapček spadol do ohniska

ŽEHRA / Dramaticky sa skončila detská hra popri jarnom upratovaní v Žehrianskej osade. Dvojročný chlapec utrpel po páde do ohňa popáleniny a museli ho ošetriť. Miestni tvrdia, že sa poučili.

K nehode uprostred osady došlo, keď tu mali jarné upratovanie. Deti sa popri hre priblížili až príliš blízko ohňu. Podľa miestnych obyvateľov na tomto improvizovanom miniohnisku pálili odpad a papiere. Zrazu sa osadou rozliehal silný detský krik a plač. "Deti sa tu bavili a chlapec spadol na oheň. Hneď sme zavolali záchranárov. Prišli sanitka, policajti," opísal Martin Horváth, príbuzný popáleného chlapca. 

Dvojročného chlapca vzali do krompašskej nemocnice. Našťastie popáleniny, ktoré utrpel, neboli veľmi vážne. Zasiahli mu približne 20 % tela. Popálenú má ruku a tvár. "Hneď ho prepustili domov a chodí s tým pravidelne na kontrolu. Chvalabohu, že sa to stalo len tak," dodal Horváth.

Obyvatelia sa poučili

"Môžeme potvrdiť, že v prípade polícia vo veci koná a túto udalosť preveruje v zmysle Trestného zákona ako podozrenie zo spáchania trestného činu ublíženia na zdraví. V súčasnej dobe policajti vykonávajú úkony predprípravného konania," informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

Toto nešťastie malo v osade aj poučný charakter. Odteraz sa tu už s ohňom nehrá nik. "Rodičia treba dávať pozor na deti, netreba ich púšťať ku ohňu. Neviete, čo sa môže stať. Dajaká nehoda. Teraz sa každý bojí spraviť oheň," vyhlásil Horváth. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy