Jasno
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
VIDEO: Opitý vodič zrazil dôchodcu a vyvolal naháňačku v centre mesta
Zdielať na

VIDEO: Opitý vodič zrazil dôchodcu a vyvolal naháňačku v centre mesta

BRNO / Opitý muž zrazil dôchodcu a z miesta nehody ušiel. Stalo sa to v centre Brna. Vodiča prenasledovala policajná hliadka a zadržala ho. Za spáchanie hneď niekoľkých trestných činov mu hrozí väzenie.

​Poľský vodič nezvládol vo vysokej rýchlosti odbočenia a vošiel na električkový mostík, kde zrazil prechádzajúceho dôchodcu. "Vodič nezvládol manéver a vy vysokej rýchlosti vyšiel na ostrov, kadiaľ v tej chvíli prechádzal 72-ročný muž. Ten sa pokúsil uskočiť smerom na koľajnice, ale v tej istej chvíli strhol volant na koľajnice aj vodič a seniora zrazil," informoval Jakub Ghanem, hovorca Mestskej polície Brno.

​Na mieste desivej nočnej nehody boli policajti v priebehu niekoľkých minút. "Strážnik spoločne so svedkom poskytoval mužovi prvú pomoc. Mal poranenia na hlave a na rukách. Následne tiež privolali záchrannú službu, ktorá muža previezla do nemocnice," pribblížil Ghanem.

Aj keď strážnik na vodiča mieril zbraňou, ten sa nezľakol a z miesta nehody ušiel. Nasledovala naháňačka do historickej časti mesta. Tam mestský policajt vodiča vypátral. "Utekajúceho muža strážnik zastavil pod hrozbou namierenej služobnej zbrane a na zemi ho potom spútal. Muž sa potom priznal, že auto šoféroval," opísal hovorca. Muž skončil v putách a hrozí mu niekoľkoročný trest väzenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy