Jasno
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Nástražným výbušným systémom sa chceli zbaviť policajta. Dôvod vás prekvapí
Zdielať na

Nástražným výbušným systémom sa chceli zbaviť policajta. Dôvod vás prekvapí

BANSKÁ BYSTRICA / Dvojica mužov je obžalovaná z prípravy úkladnej vraždy. Začal sa s nimi proces na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici. Nástražným výbušným systémom sa údajne chceli zbaviť policajta z Trnavy. Motívom mala byť pomsta. Príliš často ich vraj zastavoval a kontroloval.

​Mala to byť výstraha pre ostatných, aby im dali pokoj. Príslušníka PMJ z Trnavy chcela dvojica podľa obžaloby zlikvidovať, lebo ich vraj často kontroloval. V jednom prípade išlo o policajnú naháňačku, pri ktorej padol aj výstrel. "Obžaloba pracuje s tým, že malo ísť o pomstu za predchádzajúcu služobnú činnosť policajta," priblížil prokurátor Matúš Harkabus. Zohnať si mali výbušninu, ktorú chceli dať policajtovi pod auto.

Okolie cesty medzi Leopoldovom a Hlohovcom minulé leto prehľadávali policajti. Práve tam mal jeden z obžalovaných výbušný systém vyhodiť. Vraj spanikáril, keď policajti zadržali druhého z komplicov.

Odmietli dohodu o vine a treste. Obžaloba je podľa nich postavená na domnienkach. Bránia sa, že nešlo o výbušninu, ale rekvizitu na airsoft. "Obžaloba im kladie za vinu, že vedeli o tom, že majú semtex, pričom išlo o obyčajnú plastelínu," uviedol obhajca Juraj Gavalec.

Vypovedal aj policajt, ktorý sa mal stať obeťou úkladnej vraždy. Oboch mužov pozná zo služobných zákrokov. Pristihol ich šoférovať bez vodičského preukazu. "V prípade uznania viny im hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov alebo doživotie," dodal Harkabus.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy