Jasno
22°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Sestrička mala kšeftovať s opiátmi. Pacientom dávala anestetika určené na vyhodenie
Zdielať na

Sestrička mala kšeftovať s opiátmi. Pacientom dávala anestetika určené na vyhodenie

TRENČÍN / Prišla o prácu a nie je vylúčené, že skončí za mrežami. Reč je o už bývalej zdravotnej sestre z trenčianskej fakultnej nemocnice. Mala údajne kšeftovať s opiátmi. Momentálne ju vyšetrujú policajti.

​Zdravotná sestra je podľa informácií TV JOJ podozrivá z toho, že na oddelení kradla opiáty. To, že niečo nie je v poriadku si na oddelení anesteziológie a intenzívnej medicíny všimli pred niekoľkými mesiacmi. Začali mať nezrovnalosti v počtoch anestetík. "Bolo podozrenie, že mohlo dôjsť k spáchaniu trestného činu, tak sme to oznámili," uviedla Martina Holecová z Fakultnej nemocnice v Trenčíne. 

Prípadu sa ujali policajti. Tí u podozrivej zdravotnej sestry vykonali prehliadku. Podľa informácií TV JOJ u nej našli niekoľko ampuliek anestetík. Zdravotná sestra v nemocnici už nepracuje. Po prevalení škandálu ju ihneď prepustili. "Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin nedovolená výroba omamných látok," informovala Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

Pacientom mala podávať anestetika, ktoré zostali z predošlého dňa

Zdravotná sestra údajne robila to, že si schovávala originál zabalené ampulky. Pacientom, ktorých uspávali, podávala z použitých ampuliek, ktoré zostali otvorené z predošlého dňa. Tie mala pritom okamžite zlikvidovať. Na ARE podľa informácií TV JOJ skončili traja ľudia. Ich zdravotný stav má mať podľa našich informácií súvis so zdravotnou sestrou. Údajne ich uspávali s opiátmi, ktoré mali skončiť v koši, a to im poškodilo zdravie.

Prepustená zdravotná sestra podľa informácií TV JOJ pracovala aj na súkromnej klinike. Policajti pracujú aj s verziou, že opiáty, ktoré brala z nemocnice potom používala práve tam. "Vzhľadom k prebiehajúcemu vyšetrovaniu sa nebudeme k veci vyjadrovať," dodala Kuzmová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy