Jasno
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Smrteľná nehoda: Sanitka sa zrazila s odťahovým vozidlom
Zdielať na

Smrteľná nehoda: Sanitka sa zrazila s odťahovým vozidlom

PÍLA / Dlhoročný záchranár dnes zomrel pri nehode. Vodič (62) sanitky prevážal s kolegom staršiu pacientku do lučeneckej nemocnice. Neďaleko obce Píla sa čelne zrazili s vozidlom odťahovej služby.

Zrážka sanitky s nákladným autom, jedna osoba zakliesnená, ďalšie sú zranené. Po tejto informácii na miesto nehody vyslali až 3 posádky hasičov z Lučenca a z Detvy a 3 posádky záchranárov. "Dve zranené osoby boli v sanitke a jedna zranená osoba bola vodič odťahovej služby. Keď sme prišli tak už boli v opatere záchranárov," uviedol Pavel Hric, veliteľ zásahu HaZZ v Lučenci. 

Náraz však úplne zdemoloval kabínu na sanitke. Stále v nej bol uväznený 62-ročný vodič. Záchranári žiaľ už v jeho prípade pomôcť nevedeli. Dlhoročný záchranár zomrel na mieste. "Vodič v sanitke je veľmi zakliesnený. Budeme ho vystrihávať hydraulickým zariadením," priblížil Hric. 

Sanitka prevážala pacientku 

Nebohý vodič so svojím kolegom prevážali 84-ročnú pacientku z Detvy do Lučenca. Na úseku kde došlo ku zrážke je výrazne znížená rýchlosť. Pracujú tu robotníci. Rozprávali sme sa so svedkom, ktorý zrážku videl. "Videl som ako sanitka prešla pomaličky do protismeru a zrazili sa autá predo mnou. Nemala ani majáky ani zvukovýstražné," opísal svedok. 

Podľa jeho slov sa ešte vodič odťahovky snažil stiahnuť na krajnicu a brzdil, no sanitka pomaly plynule išla rovno. Nie je vylúčené, že vodičovi prišlo nevoľno. "Možno nejaká choroba, alebo ja neviem. Možno zle mohlo prísť šoférovi, alebo zaspal," povedal svedok. "Na miesto DN boli prizvaní aj súdni znalci z odboru cestnej dopravy. Presná príčina vzniku nehody, ako aj všetky bližšie okolnosti jej vzniku, budú predmetom jej ďalšieho vyšetrovania," informovala Petra Kováčiková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici. 

Všetkých troch ďalších účastníkov previezli do nemocníc. "Druhý člen posádky ambulancie bol so stredne ťažkými poraneniami prevezený na ďalšie ošetrenie do zdravotníckeho zariadenia," dodala Darina Schreková, hovorkyňa ZZS v Bratislave. Staršia pacientka zo sanitky, ako aj vodič nákladného auta sa zranili ľahko. Úsekom sa niekoľko hodín nedalo prejsť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy