Jasno
16°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Asistenčná služba zbierala rozsypanú kapustu z prevráteného kamióna
Zdielať na

Asistenčná služba zbierala rozsypanú kapustu z prevráteného kamióna

OKRÚHLE / Niekoľko tonový kamión havaroval cez víkend v obci Okrúhle. Predtým, ako havarované vozidlo odtiahli z medzinárodnej trasy do Poľska, museli ho ručne preložiť. Samotný odťah povolili až neskoro večer.

​Macedónec za volantom kamióna viezol kapustu z Macedónska do Fínska. Na Slovensku sa však jeho cesta predčasne skončila. Kamión sa v Okrúhlom prevrátil na bok tak, že zablokoval príjazdový mostík, ktorí miestni používajú na vjazd do dvora k rodinnému domu. "Boli sme privolaní macedónskou spoločnosťou k odťahu kamióna. Po príchode na miesto sme zistili, že sa jedná o ťahač a náves, ktorý sa prevrátil," uviedol Jaroslav Kučerov zo Slovak Assistance Team.

Vodič z Macedónska tvrdil, že sa snažil na úzkej ceste vyhnúť protiidúcemu kamiónu, ktorý časťou vošiel do jeho pruhu a kolesá mu vošli na nespevnenú časť krajnice a už kamión nedokázal ovládať. "Išiel oproti kamión a ja som sa mu snažil vyhnúť," opísal vodič kamióna z Macedónska. "V návese má cca 20 ton kapusty, ktorú preložíme. Následne tento kamión vytiahneme na cestu," dodal Kučerov. 

Na ceste však nebola žiadna stopa po brzdení. K poškodeniu nákladu nedošlo. Kapustu smerujúcu do Fínska museli ľudia z asistenčnej služby prekladať ručne. Tak sa k slovu dostala ťažká technika a kamión po polnoci dostali späť na kolesá.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy