Jasno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Na koľajisku vyhasol ďalší život. Zrážka s vlakom mala pre muža fatálne následky
Zdielať na

Na koľajisku vyhasol ďalší život. Zrážka s vlakom mala pre muža fatálne následky

MICHALOVCE / Na železničnom priecestí v okrese Michalovce vyhasol v nedeľu (7. 4.) večer život 39-ročného muža. Rušňovodič ho síce zbadal pred sebou a zatiahol rýchlo brzdu, ťažký kolos však nedokázal okamžite zastaviť. Vlaková doprava bola počas dokumentovania nehody na niekoľko hodín úplne prerušená.

K tragédii došlo medzi obcami Ložín a Bánovce nad Ondavou. Telo muža ostalo po zrážke vlakom ležať v koľajisku. Muž (39) si podľa informácií TV JOJ sadol na koľajnice a čakal na prichádzajúci vlak. Tesne pred zrážkou mal ešte zodvihnúť ruky.

​Rušňovodič okamžite zatiahol rýchlobrzdu, no kvôli krátkej vzdialenosti už nedokázal zrážke zabrániť. Stret s vlakom mal pre muža fatálne následky. Utrpel devastačné poranenia, ktorým na mieste podľahol.

Obeť nehody mala pochádzať z obce Kačanov, ktorá je vzdialená iba pár kilometrov od miesta zrážky. Vo vlaku, ktorý smeroval do Michaloviec, sa nikto z cestujúcich nezranil. Na trase bola zabezpečená náhradná autobusová doprava.

U rušňovodiča policajti alkohol nezistili a okolnosti tejto tragédie už vyšetrujú. V prípade začali trestné stíhanie pre usmrtenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy