Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Lovci lebiek boli úspešní: Zločinci sa malo obohatiť na dotáciách z pandémie
Zdielať na

Lovci lebiek boli úspešní: Zločinci sa malo obohatiť na dotáciách z pandémie

BRATISLAVA / Takzvaní lovci lebiek boli úspešní. Medzinárodne hľadaných zločincov zadržali kukláči na Slovensku. Z covidových dotácií mali ukradnúť stovky miliónov eur. Dnes sa postavili pred súd.

​Separátne v troch autách priviezli policajti všetkých troch obvinených do justičného paláca krátko pred deviatou. Sudca rozhodoval o och väzobnom stíhaní. Talian, ktorý mal byť hlavou zločineckej skupiny, si pri príchode prekryl hlavu bundou. Jeho priateľka z Ukrajiny použila papiere, rovnako ako aj tretí z obvinených. Do reči nebolo ani jednému a na naše otázky neodpovedali.

Z fondov EÚ mali vytiahnuť až 600 miliónov eur

V pojednávacej miestnosti strávili približne dve hodiny. Súd rozhodol, že všetci traja budú stíhaní väzobne. "Krajský súd v Bratislave vyhovel všetkým trom návrhom tunajšej prokuratúry. Vzal všetkých troch zadržaných do predbežnej väzby, s tým, že vo vzťahu k jednému je rozhodnutie právoplatné," uviedol prokurátor. "Podávame sťažnosť, ktorú odôvodníme písomne do troch dní," povedal advokát obžalovaných. 

Len pripomeňme, že na všetkých troch bol vydaný európsky zatýkací rozkaz, pričom kukláči ich chytili na Slovensku. Vinia ich z toho, že sa poriadne nabalili na pandémii a oklamali talianske úrady. Z fondov európskej únie mali vytiahnuť až 600 miliónov eur. Taliana s jeho priateľkou chytili v jednom z najluxusnejších hotelov v Bratislave. Občana Nemecka, ktorý mal byť súčasťou tejto skupiny, zadržali v prenajatom byte.

Policajti v tejto súvislosti zaistili aj luxusné majetky. Skupine vzali drahé autá, množstvo šperkov, zlato či nehnuteľnosti. Špinavé peniaze mali prať cez kryptomeny a rôzne európske spoločnosti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy