Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Muž vyhrážajúci sa podpálením podniku poputoval naspäť do psychiatrie
Zdielať na

Muž vyhrážajúci sa podpálením podniku poputoval naspäť do psychiatrie

PRIEVIDZA / V nedeľu 31. marca sme vás informovali o dráme, ktorá sa odohrala pred prievidzskou diskotékou. Muž (40) sa vyhrážal, že zabije seba aj ľudí na diskotéke. Policajti prezradili detaily toho, čo sa v osudnú noc stalo. Vieme aj to, čo sa stalo s páchateľom.

​Obvinený vo väzbe neskončil. Sudca ho poslal do zdravotníckeho zariadenia, hospitalizovaný je na psychiatrii. "Dôvodom tohto rozhodnutia je duševný stav obvineného. Podľa lekára nemôže byť v cele," uviedol Roman Tarabus, hovorca Krajského súdu v Trenčíne. 

Zatiaľ čo doteraz končili takýto páchatelia vo väzbe, najnovšie využívajú sudcovia novú možnosť a to poslať ich rovno do zdravotníckeho zariadenia. "Súd využil nové ustanovenia novely trestného poriadku," ozrejmil Tarabus. Na psychiatrii sa už liečil. Pár dní potom ako ho prepustili skončil opäť v rukách policajtov a následne lekárov.

Všetko to mala byť pomsta

Všetko začalo na diskotéke. Tu mal mať obvinený konflikt. Rozhodol sa pomstiť. "Obvinený vo večerných hodinách vyrobil z fľašky s naftou zápalnú fľašu," priblížila Ingrid Krajčíková, vedúca oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.  "Povedal, že si ublíži, že sa zabije, a potom údajne povedal, že to hodí na diskotéku," opísala svedkyňa. 

Ľudia, ktorí jeho vyhrážky počuli zavolali policajtov. Tí muža spolu so záchranármi spacifikovali. "Fľašu si schoval do smetiaka pri diskoklube. Tam sa konala veľkonočná akcia. Obvinený zvýšil bezpečnostné riziko," povedala Krajčíková. "On tu chodil ako šialený, bol agresívny, tú fľašu hodil do smetiaka," dodala svedkyňa.

Fľašu nakoniec bezpečne zneškodnil pyrotechnik. Napriek tomu, že je na psychiatrii, trestnému stíhaniu sa nateraz nevyhne. "Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície z Prievidze vzniesol obvinenie 40 ročnému mužovi za prečin Šírenie poplašnej správy," doplnila Krajčíková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy