Skoro jasno
20°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Muž sa na sídlisku vyhrážal samovraždou a podpálením podniku
Zdielať na

Muž sa na sídlisku vyhrážal samovraždou a podpálením podniku

PRIEVIDZA / Do plastovej fľaše natankoval naftu a potom hrozil, že zabije seba aj ľudí na diskotéke. Muž (40), ktorý sa nedávno vrátil zo psychiatrie tvrdil, že to myslí vážne. Nakoniec sa ho poradilo spacifikovať.

Pol hodinu po pol noci na prievidzskom sídlisku Zapotôčky na parkovisku pred tunajšou diskotékou policajti najskôr opáskovali a následne skúmali obsah smetnej nádoby. "Taký chalan tam hodil zápalnú fľašu s naftou. Pred chvíľou ho brali do nemocnice," opísala svedkyňa. 

Podľa informácií TV JOJ prišiel muž na neďalekú čerpaciu stanicu. Tu do fľaše natankoval naftu. "Povedal, že si ublíži, že sa zabije, a potom údajne povedal, že to hodí na diskotéku," uviedla svedkyňa. O pár minút boli na mieste policajti aj záchranári. Na diskotéke sa v tom čase zabávali desiatky ľudí. "On tu chodil ako šialený, bol agresívny, tú fľašu hodil do smetiaka," dodala svedkyňa. 

Muža mali prepustiť zo psychiatrie

Muža, ktorého podľa informácií TV JOJ iba pred pár týždňami prepustili zo psychiatrie, policajti spolu so záchranármi spacifikovali. "Transportovali sme ho do nemocnice s poranením hlavy," informoval Richard Bolješik, zástupca hovorcu OS ZZS SR. "Vyšetrovateľ z Prievidze začal trestné stíhanie vo veci zločinu všeobecné ohrozenie," uviedla Ingrid Krajčíková, vedúca oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ v Trenčíne. 

Na miesto bol privolaný pyrotechnik. Vo fľaši bola podľa informácií TV JOJ aj zápalná šnúra a neznáma látka. Policajti poslali zaistené veci na expertízu. "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je možné poskytnú viac informácií," dodala Krajčíková. Muž je stále hospitalizovaný na psychiatrii v bojnickej nemocnici. V najbližšom čase spracuje vyšetrovateľ návrh na jeho väzobné stíhanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy