Oblačno
16°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Traja mŕtvi a traja zranení pri nehode vrtuľníka v Alpách
Zdielať na

Traja mŕtvi a traja zranení pri nehode vrtuľníka v Alpách

Zdroj: TASR

ŽENEVA / Traja ľudia zahynuli a traja ďalší utrpeli zranenia pri havárii vrtuľníka, ku ktorej došlo v utorok 2. apríla okolo 09.25 hodine vo švajčiarskom kantóne Valais (Wallis). Stroj sa počas heliskiingu zrútil zo severného úbočia hory Petit Combin vysokej 3 668 metrov, informuje TASR na základe správy agentúry SDA.

Ako popoludní oznámila kantonálna polícia, posádku vrtuľníka tvorili okrem pilota aj horský vodca a jeho štyria zákazníci. Dvom zraneným osobám pred prevozom do nemocnice v Sione poskytli okamžitú lekársku starostlivosť. Záchranári sa neskôr dostali aj k tretiemu zranenému. Zvyšní traja pasažieri nešťastie neprežili.

Štátna príslušnosť turistov na palube vrtuľníka nebola bezprostredne známa. Vyšetrovanie príčin a priebehu nehody vedie Spolková prokuratúra (BA) v spolupráci so Spolkovým úradom pre políciu (Fedpol) a políciou kantónu Valais.

Heliskiing, tiež známy ako heliboarding, je druh lyžovania alebo snowboardingu, pri ktorom lyžiarov dopraví na vrchol zasneženej hory helikoptéra a pod vedením skúsených sprievodcov sa spúšťajú nedotknutým hlbokým snehom. V kantóne Valais zahynuli v pondelok pri páde lavíny traja ľudia vrátane 15-ročného chlapca z USA.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy