Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Zvýšené kontroly vodičov počas sviatkov. Pred jazdou mnohí popíjali
Zdielať na

Zvýšené kontroly vodičov počas sviatkov. Pred jazdou mnohí popíjali

SLOVENSKO / Polícia opäť počas Veľkej Noci kontroluje vodičov na cestách. Opatrenia zameriava klasicky na alkohol, ale aj drogy či na šoférov, ktorá majú ťažkú nohu na plyne.

Každé krajské riaditeľstvo Policajného zboru si na základe vlastných analýz dopravno-bezpečnostnej situácie naplánovalo miesta a časy kontrol tak, aby boli efektívne a pôsobili najmä preventívne pre vodičov, ktorí sa pred jazdou počas sviatkov posilnili alkoholom.

"Podľa mňa určite si ľúbia vypiť a ja som za tieto kontroly, predsa len to prospieva bezpečnosti," reagovali ľudia na kontroly. Situácia v hlavnom meste bola počas veľkonočného pondelka pokojná. Kontroly však odhalili niekoľko nezodpovedných vodičov. "Policajti počas sviatkov zistili celkovo u 6 vodičov motorových vozidiel a 3 vodičov nemotorových vozidiel jazdu pod vplyvom alkoholu," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave Jana Šimunková. Policajti aj napriek tomu stále vyzývajú, aby sa vodiči navzájom rešpektovali, dodržiavali predpisy a predchádzali tak nešťastiam na cestách. "Od začiatku tohto roka evidujeme 2 267 dopravných nehôd (o 35 menej ako v rovnakom období vlani). O život prišlo 53 osôb, z nich jeden motocyklista a 14 chodcov," uviedla hovorkyňa prezídia PZ SR Denisa Bárdyová. Zvýšený počet policajných kontrol pretrvá až 2.apríla. Polícia však odporúča piť nealko za volantom počas celého roka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy