Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Opilci v Brne vydesili ľudí: Ohrozovali ich airsoftovými pištoľami
Zdielať na

Opilci v Brne vydesili ľudí: Ohrozovali ich airsoftovými pištoľami

BRNO / Opilci desili v Brne okoloidúcich. V maskáčovom oblečení ich ohrozovali pištolami a puškami, ktoré boli síce air-softové, ale verne pripomínali ostré zbrane.

​V parku, na frekventovanom mieste plnom ľudí sa pohybovali dva muži v maskáčovom oblečení a manipulovali s pištoľami a dlhými zbraňami s optikou. Najviac sa pritom pohybovali u gymnázia. Vystrašení ľudia kontaktovali tiesňovú linku polície. "U okoloidúcich to vyvolalo značnú obavu," informoval policajný hovorca David Chaloupka. 

Na miesto sa presunuli okolité hliadky a tiež zásahová jednotka

"Dve osoby boli zadržané, všetko sa našťastie vysvetlilo o pár minút. Privolaní policajti zistili, že hoci puška aj pištoľ verne pripomínali ostré zbrane, boli len na airsoftové guličky," vysvetlil hovorca. Policajti mužom zabalili batoh plný airsoftových guličiek a u obidvoch vykonali dychové skúšky. Nestačili sa čudovať. 

Výsledok u jedného z nich bol 2,62 promile. Kriminalisti už spustili trestné stíhanie. S týmto typom zbrane a ešte k tomu v opitosti, nemali muži na tomto frekventovanom mieste čo hľadať. "Ich airsoftové zbrane spadajú do kategórie zbraní D, s ktorými sa na verejnosti a navyše pod vplyvom alkoholu, nesmie na verejnosti manipulovať," uzavrel Chaloupka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy