Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Muži sa vlámali uprostred noci do rodinného domu, keď majitelia spali
Zdielať na

Muži sa vlámali uprostred noci do rodinného domu, keď majitelia spali

SEDLISKÁ / Hrôzostrašný zážitok majú za sebou obyvatelia jedného z rodinných domov na východe Slovenska. Uprostred noci sa im domu dostali dvaja muži. Tých vyrušil priamo pritom ako sa po dome prechádzali z izby do izby jeden z obyvateľom domu, ktorý sa prebudil na hlad. Obaja podozriví skončili v policajnej cele. Jedného z nich súd pustil zo zadržania. Musel totiž nastúpiť do výkonu trestu, kam ho ešte začiatkom marca poslal iný súd.

Kamera o pol tretej nadránom zachytila dvojicu mužov ako sa ponevierajú po cudzom dvore. Následne vyskúšali vchodové dvere, ktoré neboli zamknuté a do domu vstúpili v čase, keď jeho obyvatelia spali. Jeden z nich sa však v tom čase prebudil na hlad. Išiel sa preto najesť a následne si chcel ísť zapáliť cigaretu. V tom neželaných návštevníkov vyrušil a tí sa dali na útek. "Pri úteku stratili aj telefón na dvore," povedal obyvateľ domu. 

Jeden z nich bol 19-krát trestaný

"Muž (30) ako aj 19 ročný mladík neoprávnene vošli na pozemok jedného z rodinných domov v obci Sedliská. Cez neuzamknuté dvere vstúpili do domu, prechádzali izbami pričom boli vyrušení majiteľmi domu," ozrejmila Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. Či mali v úmysle kradnúť nateraz nevedno. Obaja aj keď sa dali na útek, boli zakrátko zadržaní a skončili na polícii. Jeden z nich je pre mužov zákona známa firma. Za svoj doterajší nie dlhý život bol už 19-krát súdne trestaný.

Pri úteku si uvedomili, že stratili mobilný telefón. "Chceli sa ešte pravdepodobne poň vrátiť, ale my sme už vstali," priblížil obyvateľ domu. "Prípadom sa zaoberá poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru vo Vranove nad Topľou, obom mužom vzniesol obvinenie z trestného činu porušovanie domovej slobody," dodala Ligdayová. 

Putoval za mreže

Jedného z obvinených mužov predviedli pred sudcu. Prokurátor žiadal jeho väzobné stíhanie. Do väzby ho súd nevzal, bol totiž medzičasom iným súdom odsúdený za iný skutok a tak za mreže putoval tak či tak. "Obvinený bol prepustený zo zadržania s tým, že nastúpi výkon trestu odňatia slobody," informovala Ivana Petrufová, hovorkyňa Krajského súdu v Prešove. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy