Jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Influencer predával drogy 15-ročným tínedžerom. Súd rozhodoval o väzbe
Zdielať na

Influencer predával drogy 15-ročným tínedžerom. Súd rozhodoval o väzbe

KOŠICE / Influencer (26), ktorý nakrúcal videá o tom, ako hrá videohry má na rováši drogovú trestnú činnosť. Pri policajnej razii u neho našli veľké množstvo drog, ktoré podľa obvinenia predával aj 15-ročným tínedžerom. Súd rozhodoval o jeho väzbe.

Kukláči nabehli do jednej z bytoviek na Hútnickej ulici v Košiciach. Podľa zistení TV JOJ u neho zaistili kokaín, extázu, ketamín, heroín, ale aj THC.  Okrem toho našli aj množstvo ampuliek, striekačky, prázdne plastové vrecúška, váhu, ihly ale aj sexuálne podmienky. "Počas domovej prehliadky boli zaistené viaceré omamné a psychotropne látky v hodnote viac ako 7-tisíc eur," doplnila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Lenka Ivanová. 

Drogy mal predávať aj 15-ročným

Tieto drogy delil na menšie dávky, ktoré ďalej predával aj 15-ročným. Jedno dievča sa dokonca vtedy liečilo z drogovej závislosti. Drogy si od neho vraj nekupovala. On chcel mať len kamarátku, s ktorou ich bude užívať, a tak ich mala zadarmo. 

Prokuratúra spis uzavrela a odstúpila ho súdu, ten tak musel rozhodovať o tom, či mladíka vo väzbe nechá alebo ho pustí na slobodu. "Súd rozhodol o ďalšom trvaní väzby. Môjho klienta ponechal vo väzbe a voči tomuto uzneseniu sme podali sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať krajský súd," dodal advokát obžalovaného Peter Kocák. Mladíkovi v prípade dokázania viny hrozí 15-ročne väzenie.

V štúdiu sme sa rozprávali o drogách na školách:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy