Jasno
18°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Muž podpáli viaceré autá. K činu ho mala dohnať nešťastná láska
Zdielať na

Muž podpáli viaceré autá. K činu ho mala dohnať nešťastná láska

PRIEVIDZA / V marci zhorelo v Prievidzi niekoľko áut. Policajti už majú páchateľa. Muža (40) k činu dohnala nešťastná láska. Auto okrem iných podpálil priateľovi jeho bývalej lásky. To však nie je všetko

​S rozchodom sa nedokázal zmieriť a tak začal svoju bývalú priateľku prenasledovať. "Obvinený ju sledoval, čakával ju pred domom, zisťoval informácie o nej," priblížila Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva v Trenčíne.

Podľa polície jej bol neustále v pätách. Žena sa bála o život. "Skutku sa páchateľ dopustil napriek tomu, že bol za tento skutok odsúdený vo februári," ozrejmila Kuzmová. Vtedy dostal podmienku, ale nepomohlo. Len čo odišiel zo súdu prenasledoval ju opäť. "Pravdepodobne ide na reakciu na rozchod s priateľkou," povedala psychiatrička Darina Hrabovská. 

Muž poputuje do preventívnej väzby

"Sledoval ju tak, že mala obavu o život a zdravie a podstatne to zhoršilo kvalitu jej života," dodala Kuzmová. Obvinený sa vyjadril, že jej nechcel ublížiť. "Dokážu byť nebezpeční pre osobu s ktorou sa rozišli aj pre ich okolie," ozrejmila Hrabovská. Presne to sa aj stalo. Netrvalo dlho a súčasnému priateľovi jeho bývalej lásky podpálil auto. "Šidlom prepichol pneumatiky, následne vystrelil kameň z praku a rozbil zadné okno. Potom do auta hodil podpaľač, ktorým auto zapálil," opísala Kuzmová

Aby však nebol podozrivý a policajtov zmiatol, rovnakým spôsobom podpálil aj ďalšie autá na viacerých miestach. "Konaním páchateľa bola majiteľom vozidiel spôsobená škoda 12 230 eur," ozrejmila Kuzmová. Policajti ho zadržali, obvinili a skončil na súde. Sudkyňa rozhodla, že poputuje do vyšetrovacej väzby. "Preventívna väzby je dobrá, pretože je obava, že bude pokračovať v trestnej činnosti," dodala Hrabovská.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy