Jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Záhada náhrobného kameňa: Nikto nevie komu patrí a odkiaľ sa vzal
Zdielať na

Záhada náhrobného kameňa: Nikto nevie komu patrí a odkiaľ sa vzal

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Pri prechádzkach prírodou sa dá nájsť hocičo - aj nechutné čierne skládky. Na Spiši však objavili poriadnu kuriozitu. Neďaleko Spišskej Novej Vsi uprostred poľa sa povaľuje náhrobný kameň. Odkiaľ pochádza majú problém odhaliť aj policajti.

​Náhrobný kameň sa nachádza ďaleko od cesty, ako sa tu dostal, je záhadou. A taktiež nie je jasné, či pochádza z krádeže, alebo sa ho niekto iba tak zbavil. Tento kus objavil Slavomír s partnerkou počas prechádzky so štvornohými chlpáčmi. Už z diaľky ich upútal predmet, ktorý v poli za elektrárňami nemá čo hľadať. "Človek tu dokáže nájsť čokoľvek. Či už sú to pneumatiky, alebo nejaká koža zo zveri a kadejaký bordel. Ale náhrobný kameň sme tu ešte nenašli. Prvé čo nás napadlo, že to je nejaká krádež z cintorína. Alebo tu niekde je nejaký kamenár, či jemu to neukradli. Ale vraj ani jedno ani druhé," uviedol okoloidúci Slavomír.

Viac odpovedí neprinieslo ani policajné vyšetrovanie

Slavomír odhadol, že kameň váži okolo 70 kilogramov. Hocikto by mal problém ho sem doniesť v rukách. Na pomníku je napísané aj meno rodiny, avšak bez dátumov. "Tu je dosť veľký pohyb ľudí. Tu chodia ľudia aj venčiť aj behať, proste v zime tu chodia na bežkách. Ale prečo práve tu to neviem," dodal Slavomír.

Viac odpovedí neprinieslo ani policajné vyšetrovanie. "Policajtom sa aj napriek vykonaným úkonom a previerkam nepodarilo zistiť poškodenú osobu, ktorá by mohla mať súvis s nájdeným náhrobným kameňom. V prípade získania relevantných informácií, ktoré môžu policajtom napomôcť k objasneniu, akým spôsobom a odtiaľ sa tento náhrobný kameň dostal na trávnatý porast za mestom, sa polícia bude prípadom zaoberať," informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy