Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Súdna sieň praskala vo švíkoch. S drogami obchodovalo deväť ľudí
Zdielať na

Súdna sieň praskala vo švíkoch. S drogami obchodovalo deväť ľudí

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Na súde v Považskej Bystrici začal proces s deviatimi obžalovanými, medzi ktorými sú aj dve ženy. Všetci z nich mali obchodovať s drogami. Pri toľkých obžalovaných a ich obhajcoch praskala súdna sieň vo švíkoch.

Štyroch mužov priviezli z vyšetrovacej väzby, kde boli za inú drogovú trestnú činnosť. Tentokrát sa zodpovedajú v kauze, kde podľa polície figurujú aj ďalší piati ľudia. Každý z nich kupoval drogy, ktoré neskôr medzi sebou distribuovali a nakoniec predávali narkomanom. Jeden z nich mal dokonca za nekalými obchodmi cestovať aj do Česka"Už tretí raz ho zaistili. Ako vraha," vyjadril frustráciu otec jedného z obžalovaných.

Súdna sieň bola plná

Pri pojednávaní s deviatimi obžalovanými a ich obhajcami praskala súdna sieň vo švíkoch. Podľa obvinenia boli v ich drogovom sortimente marihuana, pervitín aj heroín. Čelia obžalobe za obzvlášť závažný zločin. "Trestná sadzba je desať rokov a viac," informuje obhajca dvoch obžalovaných Marcel Péli.

Počkajú si až na ústavný súd

Prvé pojednávanie skončilo po tom, ako prokurátor prečítal rozsiahlu obžalobu. Sudca ho musel následne odročiť. V tomto prípade totiž hrozí prerušenie konania, a to až do rozhodnutia ústavného súdu o novele trestného zákona. "To, že si počkáme na verdikt ústavného súdu, môže mať pre mojich klientov veľký význam z dôvodu ukladania trestu. Tam bude spodok sedem rokov," uviedol Péli.

Ak novela vstúpi do platnosti, prichádzajú do úvahy nielen zmeny v trestných sadzbách, ale aj v znení paragrafov, ktoré súvisia s drogovou trestnou činnosťou. "Nebudem klamať, mojim klientom to vyhovuje," dodal Péli.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy