Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Jazdu 52-ročnej ženy zastavil strom. Po nehode nafúkala 3 promile
Zdielať na

Jazdu 52-ročnej ženy zastavil strom. Po nehode nafúkala 3 promile

NOVÁ DUBNICA / Policajti v trenčianskom kraji takmer každý deň pristihnú za volantom opitého vodiča. Žiaľ, medzi previnilcami nechýbajú ani ženy. Čo je však ešte horšie, nafúkanými hodnotami prekonávajú mužov. Svedčí o tom aj prípad z Novej Dubnice.

52-ročná Silvia skončila v rukách policie preto, že si sadla za volant v stave ťažkej opitosti. Nečudo, že jej jazda v uliciach Novej Dubnice nemala dlhé trvanie. "Na základe doteraz zisteného vodička najskôr prednou časťou vozidla narazila odo dopravného značenia a následne strhla volant a narazila do stromu," opísala nehodu hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trenčíne Katarína Kuzmová. 

Bolo obrovským šťastím, že na jej divokú jazdu za bieleho dňa nedoplatil nikto ujmou na zdraví. Svedkovia privolali policajtov, ktorí dali vodičke fúkať. "Polícia po príchode na miesto vykonala s vodičkou dychovú skúšku, ktorá krátko ped 14 hodinou poobede skončila s výsledkom 2,94 promile alkoholu," informovala hovorkyňa Kuzmová. 

Vodičku odviezli z miesta nehody s ľahkým zranením do nemocnice. Pobytu v cele sa nevyhla. Po jednorázovom ošetrení ju eskortovali na policajnú stanicu, kde strávila dve noci. "Po vykonaní potrebných procesných úkonov bolo 52-ročnej žene vznesené obvinenie pre spáchanie prečinu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky," uviedla hovorkyňa Kuzmová. 

Trest za jazdu s tromi promile alkoholu sa žena dozvedela v zrýchlenom konaní na Okresnom súde v Trenčíne. Žene pred pojednávacou miestnosťou do reči priveľmi nebolo. O dôvodoch svojho nezodpovedného konania sa s nami rozprávať nechcela. "No jasné, že mi je to ľúto, ale hovoriť o tom nechcem verejne. Ja som rad,a že to poviem pred sudkyňou," reagovala obvinená žena. "Obvinenej bol uložený trest odňatia slobody vo výmere 5 mesiacov. Výkon tohto trestu je podmienečne odložený na skúšobnú dobu v trvaní jeden rok. Okrem toho obvinenej bol uložený trest zákazu viesť motorové vozidlo každého druhu na obdobie troch rokov," informoval hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus. 

52-ročná žena má zároveň v skúšobnej dobe zakázané používať alkoholické nápoje. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy