Jasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Na zemi bolo množstvo krvi. Muž sa dorezal priamo v budove súdu
Zdielať na

Na zemi bolo množstvo krvi. Muž sa dorezal priamo v budove súdu

TRENČÍN / Na zemi množstvo krvi a obžalovaný s dorezanou rukou. Takýto pohľad sa naskytol pracovníkom zboru väzenskej a justičnej stráže na Krajskom súde v Trenčíne. Muža tam priviezli z Ilavskej väznice. Na toalete sa začal sebapoškodzovať tesne pred pojednávaním.

Pojednávanie ani nezačalo

Obžalovaný sa totiž pred jeho začiatkom dorezal. Príslušníci zboru väzenskej a justičnej stráže odviedli zakrvaveného muža na ošetrenie. Ten sa dorezal priamo v budove súdu. "Obžalovaný sa krátko pred verejným zasadnutím v budove krajského súdu na toalete sebapoškodil ostrým predmetom, porezal sa na ľavej ruke," informuje Roman Tarabus, hovorca Krajského súdu v Trenčíne. 

Obžalovaný sa podľa našich informácií na záchode údajne dorezal žiletkou. Po celý čas ho pritom strážili príslušníci justičnej stráže. Tí uvideli na zemi množstvo krvi a okamžite mu poskytli prvú pomoc. Obžalovaný bol pri vedomí.

"Podľa jeho vyjadrenia si poškrabanie údajne spôsobil čepeľou z jednorazovej žiletky, ktorá sa však ani pri opätovnej dôkladnej kontrole nenašla, avšak nie je vylúčené, že si poškrabanie mohol spôsobiť iným dostupným predmetom. Ako dôvod svojho konania uviedol, že sa chcel vyhnúť pojednávaniu.," uviedla Monika Kacvinská, hovorkyňa Zboru väzenskej a justičnej stráže. 

"Po incidente obžalovaný na otázky predsedu senátu nereagoval, díval sa do zeme, triasol sa. Vzhľadom na otázny psychický stav obžalovaného a tiež jeho zdravotný stav muselo byť verejné zasadnutie odročené," hovorí Tarabus. 

Obžalovaný sa takéhoto konania dopustil aj v minulosti

"Nie je to prvýkrát, boli problémy aj v prípravnom konaní. To, že by to bolo tentokrát som neočakával," hovorí prokurátor. 

Mal si vypočuť rozsudok

Okresný súd ho za obzvlášť závažný zločin podvodu poslal za mreže na 12 rokov. 26 poškodených ľudí mal, ako finančný poradca, pripraviť o takmer 700 000 eur. "Poškodeným udával svoje číslo, nie číslo tých spoločností, na ktoré to malo byť posielané a takto sa obohacoval," informuje prokurátor.

Čaká na novú novelu trestného zákona? 

Nie je vylúčené, že verdikt odďaľuje aj preto, lebo čaká na novú novelu trestného zákona. Tá by mu pomohla. "Po zmene zákona by spadol do inej trestnej sadzby, teraz je tam 12 až 20, potom bude 3 až 10," uviedol obhajca obžalovaného Juraj Gavalec. Sudca dnešné pojednávanie odročil na 30 apríla. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy