Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Na hladine plávalo bezvládne telo. Autobusár bol policajtom známy
Zdielať na

Na hladine plávalo bezvládne telo. Autobusár bol policajtom známy

PALCMANSKÁ MAŠA / Na vodnej nádrži Palcmanská Maša v rožňavskom okrese včera zasahovali hasiči. Na hladine plávalo bezvládne telo muža. Obhliadajúci lekár cudzie zavinenie nevylúčil. Podľa zistení TV JOJ má ísť o vodiča autobusu, ktorý v pondelok jazdil pod vplyvom alkoholu a políciu naňho zavolali samotní cestujúci.

Jeden z miestnych obyvateľov sa prechádzal okolo priehrady, keď zrazu vo vode zbadal telo muža. "Zistili sme, že osoba sa nachádza vo vode približne v strede priehrady tak tri metre od priehradného múru," uviedol veliteľ zásahu HaZZ Dobšiná Rastislav Lipták.

Hasiči bezvládne telo z vody vytiahli pomocou lana. Muž pri sebe nemal žiadne doklady. Netrvalo však dlho a policajti zistili jeho totožnosť. "Po potrebných úkonoch bola osoba stotožnená ako 55-ročný muž z okresu Rožňava," upresnila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.

Išlo o vodiča autobusu

Podľa informácií TV JOJ má ísť o vodiča autobusu, na ktorého v pondelok 18. marca podvečer privolali cestujúci políciu pre podozrenie, že je pod vplyvom alkoholu. Vodič ešte pred príchodom polície autobus odstavil, zobral tržbu, autobus spolu s cestujúcimi zamkol a odišiel.

Policajti ho do niekoľkých minút vypátrali. Vodič nafúkal 0,71 promile. Bol mu odobratý vodičský preukaz a zakázaná ďalšia jazda. Či sa ešte v ten večer dostal ku vodnej nádrži zatiaľ známe nie je. "Obhliadajúci lekár na mieste nevylúčil cudzie zavinenie, nezistil žiadne známky cudzieho zavinenia, avšak na zistenie presnej príčiny smrti bola nariadená zdravotno-bezpečnostná pitva," doplnila policajná hovorkyňa.

Policajti už začali trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia a zisťujú, čo sa vlastne pri vodnej nádrži stalo. "Vzhľadom na citlivosť prípadu a z úcty k pozostalým, bližšie ani podrobnejšie informácie poskytovať nebudeme," dodala Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy