Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Opäť paragraf 363: Viacerým obvineným v kauze Rozuzlenie zrušili obvinenie
Zdielať na

Opäť paragraf 363: Viacerým obvineným v kauze Rozuzlenie zrušili obvinenie

BRATISLAVA / Generálna prokuratúra paragrafom 363 zrušila obvinenie bývalého šéfa SIS Vladimíra Pčolinského. Týka sa to aj šéfa Národného bezpečnostného úradu Romana Konečného. Obvinení boli v kauze Rozuzlenie spolu so vtedajším šéfom SIS Michalom Aláčom aj podnikateľom Petrom Koščom.

Informáciu priniesol portál aktuality.sk. Kauza Rozuzlenie bola poslednou veľkou akciou Národnej kriminálnej agentúry v lete minulého roka. Odštartovala pokračovanie vojny v bezpečnostných zložkách.

"V celom rozsahu, ako je skutok jeden a dva vo vzťahu k Vladimírovi P., bolo zrušené obvinenie. To znamená, že bol obvinený nezákonne. Bude si voči štátu uplatňovať nárok na náhradu škody," priblížil právny zástupca exšéfa SIS Ondrej Urban.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) v rámci akcie Rozuzlenie obvinila vlani v auguste viacero osôb. Obvinenie sa týkalo zločineckej skupiny, ktorá mala sťažiť alebo mariť vyšetrovania korupčných a iných trestných činov, navodzovať dojem manipulácie výpovedí svedkov vyšetrovateľmi, ale aj diskreditovať orgány činné v trestnom konaní. Dve osoby boli obvinené pre zneužívanie právomoci verejného činiteľa z pomsty.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy