Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Na kradnutom aute si chceli ísť po drogy. Zradil ich ale nedostatok benzínu
Zdielať na

Na kradnutom aute si chceli ísť po drogy. Zradil ich ale nedostatok benzínu

HURBANOVO / V Hurbanove mala trojica zlodejov ľahkú korisť, no málo peňazí na pohonné látky. Ukradli totiž neuzamknuté auto. Nakoniec ich však zradil benzín. Štátni i mestskí policajti ich spoločne zakrátko vypátrali, zadržali a obvinili.

​Majiteľka auta (20) sa išla zabaviť k priateľovi. Auto nechala otvorené, aj s kľúčikmi na sedadle spolujazdca. Mladá žena nepočítala s tým, že keď pôjde od priateľa auto už pred domom nebude. "Vodička, majiteľka vozidla, prišla nahlásiť, že jej bolo odcudzené motorové vozidlo," informoval Tomáš Prágy, riaditeľ OO PZ v Hurbanove. "Na základe informácií, ktoré nám poskytlo v rámci dobrej spolupráci, musím podotknúť s obvodným oddelením, prvotné úkony bolo preveriť kamerový systém mestskej polície, kde sa nám podarilo zachytiť samotnú krádež motorového vozidla a sledovať trasu páchateľov," uviedol Jozef Provazník, náčelník MsP v Hurbanove. 

S autom vyrazili pre drogy

Traja Hurbanovčania 19, 28 a 23-roční, po tom ako nasadli do auta najprv brázdili ulice Hurbanova. Zakrátko zistili, že nádrž auta je prázdna a tak zašli na miestnu čerpaciu stanicu. Po chvíľke špekulovania, keď sa dohadovali ako do auta natankovať a kto bude tankovať, pustili do nádrže pohonné hmoty za 10 eur. Potom doma vysadili najmladšieho z trojice a ďalší dvaja obvinení podľa informácií TV JOJ vyrazili do galantského okresu pre zásielku omamných látok. "Stotožnení páchatelia nám boli známi zo svojej predchádzajúcej trestnej minulosti," dodal Provazník. 

Po 50 kilometroch jazdy sa im nádrž opäť vyprázdnila a zlodeji nakoniec išli po vlastných. Traja nešťastníci majú záznam v registri trestov nielen z krádeží, ale aj omamnejšej reality. "Včerajšieho dňa sme dohľadali toto vozidlo, ako i dvoch páchateľov, a jedného svedka. Budú stíhaní za prečin neoprávneného užívania cudzieho motorového vozidla," doplnil Prágy. Hrozí im trest odňatia slobody až na 2 roky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy