Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Rodinný dom v plameňoch: Majiteľa museli previezť do nemocnice
Zdielať na

Rodinný dom v plameňoch: Majiteľa museli previezť do nemocnice

PODOLIE / V obci Podolie neďaleko Nového Mesta nad Váhom zasahovala v pondelok (18. 3.) desiatka hasičov na štyroch cisternách. Dôvodom bol rozsiahly požiar rodinného domu. Jeho majiteľ stihol z neho vybehnúť na poslednú chvíľu. S popáleninami a so zhoršeným dýchaním ho hospitalizovali v nemocnici.

Desivý pohlaď na horiaci rodinný dom sa v skorých ranných hodinách naskytol dobrovoľným hasičom z Pobedima po príchode do obce Podolie. Z okien už šľahali plamene. V dome býval osamote 82-ročný dôchodca. "Suseda mi hovorila, že ráno išla do roboty a videla, že horí chalupa a ten majiteľ pobehoval po dvore, tak zavolali hasičov," uviedol obyvateľ obce. 

"Po našom príchode sme zistili, že dve miestnosti sú zasiahnuté plameňmi. Osoba sa nachádzala mimo obydlia," informoval veliteľ zásahu Ján Struhár, HaZZ Nové Mesto nad Váhom. Doplnil, že muž mal popáleniny rúk. "Záchranári po prvotnom ošetrení transportovali 82-ročného muža s poruchou dýchania do nemocnice v Novom Meste nad Váhom," priblížila Petra Klimešová, hovorkyňa OS ZZS. 

Hasiči z Nového Mesta nad Váhom spolu s dobrovoľníkmi medzitým dostali požiar pod kontrolu a ochránili tak okolité domy. "Hasenie prebiehalo zvonku aj zvnútra, na miesto sa dostavil aj zisťovateľ, ktorý určí príčinu vzniku požiaru," doplnil Struhár. Podľa informácií TV JOJ, ktoré sa podarilo zistiť na mieste, by za rozsiahlym požiarom rodinného domu mohla byt elektrická deka, ktorou sa majiteľ v noci prikryl.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy