Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Tragédia v Bratislave: Staršia žena skočila z 10. poschodia
Zdielať na

Tragédia v Bratislave: Staršia žena skočila z 10. poschodia

BRATISLAVA / Staršia žena skočila z okna na desiatom poschodí výškového paneláka. Za jej úmrtím mali byť psychické problémy.

Krátko po 12-tej hodine sa v bratislavskom Pentagone stala tragédia, keď staršia žena vyskočila z okna na 10. poschodí. "Náš policajt, ktorý slúži na Stavbárskej ulici, počul náraz. O chvíľku za ním dobehli ľudia, ktorí ho informovali o tragickej udalosti, ktorá sa tu stala," informoval Peter Borko, vedúci oddelenie komunikácie Mestskej polície Bratislava. Policajt zalarmoval hliadku mestských i štátnych kolegov.

Na pomoc prišli seniorke, ktorá skočila z 10. poschodia, aj záchranári. Napriek ich snahe sa ju bohužiaľ nepodarilo zachrániť. "Operačné stredisko vyslalo k 72-ročnej žene po páde z výšky ambulancie. Žena utrpela zranenia nezlučiteľné so životom," informovala o situácií hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR Petra Klimešová. 

Na miesto sa dostavil aj koroner 

Prípad si prevzala štátna polícia. Miesto smutnej udalosti bolo opáskované. Podľa zistení TV JOJ žena v bratislavskom Pentagone nerobila žiadne konflikty, viacerí z obyvateľov Stavbárskej ulice dokonca ani nevedeli, o koho ide. Staršia žena však mala trpieť psychickými problémami.

Psychologička Sofia Beňková preto odporúča aj napriek dlhším čakacím dobám na vyšetrenie navštíviť s blízkou osobou pohotovosť alebo urgentný príjem, aby sa predišlo podobným tragédiám. "Oni sú povinní človeka ošetriť a odporučia ho na ďalšie vyšetrenie. Platí radšej spraviť z komára somára, ako zanedbať nejakú situáciu a potom môže práve dôjsť k suicidálnym pokusom, myšlienkam," povedala Beňková.

Polícia v tomto prípade začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy