Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Muž si ľahol na koľajnice pred prichádzajúci rýchlik
Zdielať na

Muž si ľahol na koľajnice pred prichádzajúci rýchlik

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Ľudský život vyhasol večer na železničnej trati pri Novom Meste nad Váhom. Muž si mal podľa našich zistení ľahnúť na koľajnice. Zakrátko tadiaľ prechádzal rýchlik.

Tragédia sa stala na železničnom úseku Potvorice - Horná Streda, približne o 20.00 h., kedy bol rušnovodič nútený zatiahnuť núdzovú brzdu. Prechádzajúcemu rýchliku REX 1748 smerujúcemu z Trenčína do Bratislavy vbehol na koľajnice muž, ktorému silný náraz nedal šancu na prežitie. Reakcie cestujúcich tento moment popísali, ako búchanie kladivom o podvozok.

"Osoba mužského pohlavia po zrážke s prichádzajúcim vlakom utrpela zranenia nezlúčiteľné so životom. Policajti nachádzali na úseku dlhom až 500 metrov osobné veci, ktoré pravdepodobne patrili nebohému, medzi inými aj peniaze či osobné doklady. Pre rozsiahle devastačné zranenia však nebolo možné na mieste telo identifikovať," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Katarína Kuzmová.

Polícia identifikovala osobu, ako 63-ročného muža z obce Brunovce, jeho totožnosť bude potvrdená až po súdnej pitve.

Vlak na mieste stál viac ako tri hodiny, čo niektorí cestujúci znášali veľmi ťažko. "Dokopy bolo zmeškaných 12 vlakov, v celkovom čase 1 364 minút. Súhlas na odchod vlaku REX 1748 z miesta nehodovej udalosti bol daný 5 minút po polnoci," uviedla v telefonickom rozhovore hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Vladimíra Bahýlová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy