Polojasno
21°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Agresívny vlčiak zaútočil na psa. Majiteľku pri jeho obrane pohryzol do rúk
Zdielať na

Agresívny vlčiak zaútočil na psa. Majiteľku pri jeho obrane pohryzol do rúk

Zdroj: FB: Polícia SR - Bratislavský kraj

MALACKY / Z dvora rodinného domu utiekol nemecký ovčiak a na ulici napadol maltézskeho psa na vôdzke. Majiteľka a okoloidúca žena sa ho pokúšali brániť, pričom utrpeli zranenia oboch rúk. Majiteľovi nezabezpečeného vlčiaka hrozí trest odňatia slobody.

"Poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ v Malackách vzniesol obvinenie z trestného činu ublíženia na zdraví 53-ročnej majiteľke psa, ktorý začiatkom januára napadol dve osoby a na vôdzke pripevneného psa," informuje polícia na sociálnej sieti. 

Nehoda sa stala v obci Gajary, kde voľne sa pohybujúci vlčiak napadol ženu, ktorá venčila svojho psa na vôdzke. Podľa doterajších informácií vlčiak utiekol z nezabezpečeného dvora rodinného domu v blízkosti napadnutia. 

Majiteľka napadnutého psa sa ho snažila brániť, pričom utrpela zranenia oboch rúk a zlomeninu prsta. Celú situáciu pozorovala aj okoloidúca žena, ktorá pribehla na pomoc a sama pritom utrpela podobné zranenia.

Nezabezpečením svojho psa, porušila majiteľka vlčiaka svoju zákonnú povinnosť pri držaní psov, a tým sa dopustila neúmyselného ublíženia na zdraví. V prípade preukázania viny pred súdom hrozí obvinenej trest odňatia slobody až na jeden rok.

"Aby nedochádzalo k podobným útokom apelujeme na majiteľov psov, aby dodržiavali všetky povinnosti, ktoré im vyplývajú zo zákonov a ďalších všeobecne záväzných právnych predpisov ako sú napríklad všeobecne záväzné nariadenia obcí. Nikdy neviete kedy sa môžete práve vy ocitnúť v ohrození života pri napadnutí zvieraťom, o ktorom je jeho majiteľ presvedčený, že je bezproblémový/mierumilovný a nikomu neublíži," komentuje PZ SR na svojom Facebooku. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy