Skoro jasno
20°
Bratislava
Boj s časom: Bezvládna žena čakala hodiny na záchranu v zamknutom byte
Zdielať na

Boj s časom: Bezvládna žena čakala hodiny na záchranu v zamknutom byte

HUMENNÉ / Žena (49) hodiny bezvládne čakala na to, že ju prídu zachrániť. Zdravotný stav sa jej zhoršil až tak, že si sama nedokázala privolať pomoc. Hasiči sa k nej dostali cez okno, pretože bezpečnostné dvere bytu boli zamknuté.

​Podľa zdroja televízie JOJ sa so ženou nevedeli spojiť už na poludnie, keď si neprevzala obed. Oznámenie o tom, že niečo nie je v poriadku, prišli na miesto preveriť policajti. "V jednom z bytov 49-ročná pani sa dlhší čas neozývala svojim blízkym," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Záchranné zložky prišli k bytovke, kde žena býva, v utorok 12. marca krátko pred piatou podvečer. Policajnej hliadke dvere bytu neotvárala. Na miesto preto dorazili aj hasiči a tiež pracovník kľúčovej služby. "Boli sme zavolaní k zásahu na otváranie bytu," uviedol Michal Chalachan, veliteľ zásahu HaZZ v Humennom.

Záchranári sa k žene dostali cez okno

Bezpečnostné dvere boli plne zamknuté. Aj vzhľadom na to pracovník kľúčovej služby rozhodol, že rýchlejšie a efektívnejšie bude dostať sa do bytu cez okno. "V byte bola nájdená žena, ktorej prišlo zle, ale nevedela si privolať pomoc," ozrejmila Ligdayová. Nevyhnutná bola aj pomoc záchranárov. Ako dlho žena čakala na to, kým pomoc príde, to jasné nie je.

"Párkrát som sa jej pýtala, či je jej zle, či jej treba dačo pomôcť, len na mňa pozrela, nehovorila nič," povedala obyvateľka sídliska. "Záchranári ju po prvotnom ošetrení transportovali do nemocnice v Humennom. Bližšie sa k prípadu pre jeho citlivosť vyjadrovať nebudeme," dodala Petra Klimešová, hovorkyňa OS ZZS. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy