Skoro jasno
10°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Róm ohrozoval obyvateľov obce so zbraňou. Vyhrážal sa aj starostovi
Zdielať na

Róm ohrozoval obyvateľov obce so zbraňou. Vyhrážal sa aj starostovi

PORÁČ / Mladík sa so zbraňou potuloval v pondelok 11. marca večer po obci Poráč. Podľa jeho príbuzných bol opitý. Dedinčania tvrdia, že zbraň bola nabitá. Namieril ju na starostu aj na dve dievčatá. K inému mužovi sa chcel dostať do domu. Potom zmizol.

​Rastislav najprv ohrozoval dve dievčatá v kaviarni. Vytiahol na nich pravdepodobne revolver. Tie sa rozutekali pre pomoc. Stredoškolské študentky ušli do blízkeho domu ku príbuzným. Rasťo medzi tým odišiel do inej časti dediny. "Ja som dievčatá navigovala domov, išli sme po starostu. Ale on sa vrátil. A utiekol akoby za autobusom. keď sme ho naháňali, ešte smelí sme boli. Starosta ako naňho zakričal, tak vtedy vybral aj na starostu zbraň a namieril mu na hlavu," opísala Lucia Vrábľová, príbuzná poškodenej.

"No to vám poviem rovno, že mi nebolo jedno. To bolo hororové. Ohrozoval aj jedného pána, prišiel k nemu domov, zaklopal na dvere. Ten mu otvoril a rovno k hlave mu priložil zbraň," upresnil Peter Volčko, starosta obce Poráč. Poráčan sa zachoval duchaprítomne, ruku mu vyrazil a dvere okamžite zavrel.

Príbuzní hovoria, že chodil na psychiatriu 

To už boli na ceste markušovskí obvoďáci. Rasťo zrazu zmizol. Policajti sa pustili do pátrania, nebezpečenstvo chceli čo najrýchlejšie eliminovať. "Čo som sa dopočul, malo ísť o zbraň, ktorá bola ostro nabitá. Bubienkový revolver," upresnil Volčko. "Policajti Obvodného oddelenia Policajného zboru v Markušovciach obmedzili na osobnej slobode 1 osobu, ktorú po vykonaní prvotných procesných úkonov umiestnili do cely policajného zaistenia," informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. 

Prečo muž ohrozoval ľudí v dedine si nedokážu vysvetliť ani jeho príbuzní. Priznali, že bol večer opitý. Zbraň má vraj od švagra z Rudňan. "Asi mu preskočilo. On nikdy nepil, iba teraz prvý krát. Som s ním bola na psychiatrii jak chodil do školy. On nie je normálny," povedala jedna z príbuzných útočníka. "Na základe zistení, ktoré vyplynuli v priebehu vykonávania úkonov. Vec prevzal spišskonovoveský policajný vyšetrovateľ a vec preveruje ako podozrenie zo zločinu vydierania," dodala Ivanová. Policajti tiež budú musieť zistiť, či išlo o strú zbraň, alebo o takzvanú plynovú. To určí expertíza.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy