Zatiahnuté
17°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Dramatická záchranná akcia: Neskoro v noci spadol do Hrona 44-ročný muž
Zdielať na

Dramatická záchranná akcia: Neskoro v noci spadol do Hrona 44-ročný muž

ZVOLEN / Do ramena Hrona spadol neskoro v noci 44-ročný muž. Prúd vody ho okamžite začal unášať a v tme ho nebolo vidieť. Našťastie ale práve v tom čase prechádzal cez mostík študent, ktorý začul jeho volanie.

Odohralo sa to vo Zvolene, neďaleko vysokoškolských internátov. Muž kráčal neskoro večer popri brehu Hrona a zrejme stratil rovnováhu. Breh je tam strmý, navyše pršalo a terén bol rozmočený, muž sa tak zošmykol rovno do vody a začal ho unášať prúd. Jeho krik našťastie začul mladý študent, ktorý sa vracal po mostíku na vysokoškolský internát a ihneď volal pomoc.

K Hronu vyrazili všetky záchranné zložky. Prešli úsekom popri rieke kde muža našli. Medzičasom sa mu podarilo zachytiť pri brehu a dostať sa zo studenej vody. "Po príchode hasičov sa osoba nachádzala na brehu, bola jej poskytnutá prvá pomoc. Následne bola odovzdaná záchrannej službe," informoval Miroslav Dančo, HaZZ Zvolen.

Muž bol uzimený a zo studenej vody, v ktorej strávil istý čas, bol aj podchladený. Po tom, čo ho na mieste prezreli záchranári, ho previezli na ďalšie ošetrenie do zvolenskej nemocnice. V tomto prípade záchranná akcia skončila šťastne, a to aj vďaka všímavosti mladého študenta, ktorý si všimol mužove volanie o pomoc.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy