Oblačno
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Drogy skrýval v ponožke: Muža bez vodičáku dolapila polícia
Zdielať na

Drogy skrýval v ponožke: Muža bez vodičáku dolapila polícia

LUČENEC / Polícia zastavovala vodiča, ktorý jazdil bez vodičského preukazu. 38-ročný Ján sa im aj snažil ujsť, no to sa mu nepodarilo. Neskôr už bolo jasné, prečo policajtom nezastal. Mal totiž pri sebe väčšie množstvo pervitínu. Drogy skrýval v ponožke. Chcel sa ich dokonca aj zbaviť a to priamo pred očami policajtov. Potom ich chcel presvedčiť, že nič nezahodil.

Vodiča si všimla hliadka dopravnej polície z Lučenca. Vedeli, že sa v minulosti dopustil viacerých porušení a mal aj zadržaný vodičský preukaz. "Hliadka sa vodiča pokúšala zastaviť, na jej výzvy ale nereagoval," povedala hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Petra Kováčiková. Vodič unikal dopravným policajtom cez mesto približne jeden kilometer. Potom odbočil na sídlisko medzi paneláky a tu aj zaparkoval. Podľa obyvateľa paneláku to bola naháňačka. "Počul som rýchlo ísť auto, potom nejako zabrzdilo a prišli policajti," dodal. 

Vodič mohol spôsobiť aj nešťastie

Uháňal úzkou ulicou v blízkosti materskej a základnej školy. Popoludní tam bolo veľa ľudí. Mohol spôsobiť aj nešťastie. Vystúpil z auta, no ujsť nestihol. Hneď za ním zastali aj policajti. Podľa svedka za ním policajti prišli hneď. "Začali sa okolo neho točiť a ten chlap niečo vyhodil, nejakú čiernu guličku. Neviem či to bola ponožka alebo niečo také," doplnil obyvateľ paneláku. 

Podľa polície sa 38-ročný muž správal podozrivo

Na miesto prišli ďalší policajti, ako aj kriminalistický technik. V ponožke našli sáčok s bielym práškom. Materiál zaistili a poslali na expertízne skúmanie. Už vedia, že išlo o drogy. "Predbežná expertíza potvrdila prítomnosť drog, konkrétne pervitínu. Z množstva, ktoré sme zaistili, je možné vyrobiť až 1 970 obvykle jednorazových dávok drogy," vysvetlila hovorkyňa. 

Vodič síce nenafúkal, no správal sa podozrivo a mal rozšírené zreničky. V nemocnici mu odobrali moč aj krv. Tú zaslali na expertízu. "V mužovom organizme bola zistená prítomnosť metamfetamínu, extázy a THC," upresnila Kováčiková. 38-ročný Ján je stále zadržaný. V prípade polícia ďalej vykonáva všetky potrebné úkony.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy