Jasno
21°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Pre požiar uzavreli hlavnú cestu: Obmedzenia trvali takmer 2 hodiny
Zdielať na

Pre požiar uzavreli hlavnú cestu: Obmedzenia trvali takmer 2 hodiny

BATIZOVCE / Hlavnú cestu cez Batizovce včera podvečer uzavreli na takmer dve hodiny. Dôvodom bol rozsiahly požiar hospodárskej budovy vo dvore rodinného domu. Zasahovali profesionálni aj dobrovoľní hasiči.

​Niekoľko cisterien stálo priamo na hlavnej ceste cez Batizovce. Polícia tento úsek úplne uzavrela, aby hasiči mohli bezpečne zasahovať. Snažili sa nielen hasiť, ale aj ochrániť majetok susedov. "Najväčšie plamene šľahali z hospodárskej budovy, ktorá bola drevostavba. Bohužiaľ sa požiar rozšíril aj na časť víkendového domu, ktorý bol v tesnej blízkosti," priblížil veliteľ zásahu Marián Lopuch. 

Budovy sa zachrániť nepodarilo

Najväčším problémom počas zásahu bolo sálavé teplo, ale hasiť aj zvnútra bolo nevyhnutné. Ochranné prostriedky a dýchacie prístroje boli tak využité na maximum. "Pomáhali sme aj so zásobovaním vody do cisterien, ktoré tu boli pripravené," dodal Ľubomír Šoltís, veliteľ DHZO Batizovce. Pri požiari sa nikto nezranil. Hospodársku budovu a časť víkendového domu sa zachrániť nepodarilo. Ostatné objekty zostali neporušené.

"Je naozaj dobre, že sa nikomu nič nestalo a nefúkal silný vietor, požiar sa tak nerozšíril na okolité domy. Požiar sa podarilo včas lokalizovať," reagoval Šoltís. Majiteľka domu je hasičom veľmi vďačná za to, že jej ochránili dom. Príčina vzniku požiaru je zatiaľ nejasná. "Na mieste je zisťovateľ príčin požiarov, čiže to bude jeho úloha. Ale s najväčšou pravdepodobnosťou môžeme vylúčiť úmyselné zapálenie," ozrejmil Lopuch.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy