Zatiahnuté
17°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Po rokoch za mrežami sa nepoučili. Mužov pri bezhlavej krádeži opäť odhalili
Zdielať na

Po rokoch za mrežami sa nepoučili. Mužov pri bezhlavej krádeži opäť odhalili

PARTIZÁNSKE / Traja recidivisti sa stretli v Partizánskom. Dvaja zlodeji a muž odsúdený za vraždu chceli vykrádať domy. Stihli však iba jeden. V rekordne krátkom čase ich zadržali operatívci z kriminálky.

Všetci traja už život vo väzenskej cele okúsili, no nepoučili sa. Dali sa dokopy a rozhodli sa kradnúť. "V nočných hodinách 36-ročný obvinený preskočil plot rodinného domu a rozbil dvere," upresnila vedúca oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Ingrid Krajčiová.

O pár minút mu boli v pätách jeho dvaja komplici. Prehľadali celý dom a brali všetko, čo sa dá speňažiť. "Odcudzili rôzne veci, ktoré schovali do piatich tašiek. Ukradli aj bicykel a dva televízory," doplnila. Veci v hodnote takmer 5 000 eur si ale neužili. O pár hodín ich vypátrali a zadržali operatívci z kriminálky v Partizánskom.

Pre policajtov ide o známu firmu

Skončili v cele. Policajti všetkých troch veľmi dobre poznajú. Väzenie je ich druhým domovom. "Opakovane sa dopúšťajú trestnej činnosti, jeden z nich bol 26-krát odsúdený," objasnil prokurátor Okresnej prokuratúry Partizánske Ľubimír Dobrík.

Pred deviatimi rokmi po ňom dokonca policajti strieľali. Potom ako spolu s komplicmi vykradol potraviny v Trenčianskom Jastrabí sa dali na útek autom. Nakoniec havarovali. Naposledy ho policajti zadržali potom, ako minulý rok kradol v pálenici. Z väzenia sa vrátil pred tromi mesiacmi. Jeho dvaja kamaráti nie sú o nič lepší. "Ďalší bol sedemkrát trestaný za majetkovú a drogovú trestnú činnosť. Tretí bol odsúdený za vraždu, dostal výnimočný trest 15 rokov a jeden mesiac," doplnil prokurátor.

V roku 2007 rúčkou zo sekery v obci Kamenec pod Vtáčnikom zavraždil muža. Mal v úmysle vykradnúť jeho dom. Najnovšie skončili všetci traja opäť pred sudcom. Rozhodoval o ich vzatí do väzby. "Sú obvinení z trestného činu krádeže formou spolupáchateľstva," dodal. Verdikt sudcu bol jednoznačný. Všetkých troch vzal do vyšetrovacej väzby. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy