Skoro jasno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
VIDEO: Za volant si sadol so zákazom šoférovať. Pozrite sa, ako sa chcel mladík striasť policajtov
Zdielať na

VIDEO: Za volant si sadol so zákazom šoférovať. Pozrite sa, ako sa chcel mladík striasť policajtov

KUZMICE / So zákazom šoférovať si za volant sadol 25-ročný recidivista Imrich v podmienke. Keď ho chceli policajti zastaviť, dal sa na útek. Z naháňačky, pri ktorej poškodil služobné auto, však ako víťaz nevyšiel. Skončil v policajnej cele a o jeho ďalšom osude dnes rozhodoval trebišovský sudca.

Policajti dostali informáciu, že vodič jazdí po ceste bezohľadne a rýchlo. Pred obcou Kuzmice sa ho snažili zastaviť, no on namiesto na brzdu dupol na plyn a dal sa na útek. "Vodič výzvy na zastavenie vozidla nerešpektoval, namiesto toho ešte viac zvýšil rýchlosť na svojom vozidle a unikal služobnému motorovému vozidlu," informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

Celé video unikajúceho mladíka si môžete pozrieť tu:

​​Počas naháňačky zišiel s autom až za krajnicu, kde takmer zrazil okoloidúceho cyklistu a svojou jazdou ohrozil aj policajtov. "Ani to ho však neprinútilo zastaviť. Naďalej policajtom unikal a popritom narážal ľavou časťou svojho vozidla do pravej strany služobného motorového vozidla," priblížila hovorkyňa.

S autom unikol až do poľa, kde mu ale podľa informácií TV JOJ došla nafta. Ďalej už pokračoval po svojich, pričom vo vozidle nechal pripútanú spolujazdkyňu. "Niekoľko metrov viedol vozidlo po poľnej ceste a potom ho odstavil v poli a so slovami 'ja sa ulapiť nedám' utiekol z miesta preč," opísala incident Ivanová.

Na úteku ale dlho nevydržal, keďže sa hneď na ďalší deň v sprievode kamarátov prihlásil na polícii. Muži zákona o ňom zistili, že je v podmienke a navyše má uložený sedemročný zákaz šoférovať. "Imricha (25) trebišovská policajná vyšetrovateľka obvinila z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia a zo zločinu útoku na verejného činiteľa," informovala hovorkyňa.

V stredu (6. 3.) dopoludnia postavil pred sudcu okresného súdu v Trebišove. Ten rozhodoval o tom, či bude stíhaný na slobode alebo väzobne. "Sudca sa stotožnil s mojim návrhom a vzal obvineného do väzby z oboch dôvodov - čiže z dôvodu preventívnej a útekovej väzby. Obvinený nepodal sťažnosť, takže rozhodnutie súdu je právoplatné," vyhlásil prokurátor Pavel Kica.

Podľa prokurátora ide o recidivistu, ktorý bol v minulosti už šesťkrát súdne trestaný. Nepoučiteľný mladík sa pobytu v base zrejme nevyhne. "V prípade dokázania viny mu hrozí, že si za mrežami posedí 3 až 8 rokov," uzavrela Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy