Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Súd nechutného sexuálneho zneužívania. Obeťou bolo len dvojročné dievčatko
Zdielať na

Súd nechutného sexuálneho zneužívania. Obeťou bolo len dvojročné dievčatko

TRENČÍN / Otrasný prípad sexuálneho násilia v utorok 5. marca riešil senát Okresného súdu v Trenčíne. Na lavicu obžalovaných sa posadili 30-ročný muž a 28-ročná žena z okresu Považská Bystrica. Obaja páchali sexuálne zverstvá na iba dvojročnom dievčatku, dcérke obžalovanej.

Peklo sa pre malé dievčatko začalo potom, ako sa jej mama nasťahovala k obžalovanému mužovi. Zverstvá, ktoré s ňou stvárali otriasli každým, kto počul obžalobu. "Dochádzalo z ich strany k zneužitiu bezbrannosti maloletej," uviedla prokurátorka Okresnej prokuratúry v Považskej Bystrici.

Nechutností sa na nej dopúšťal najmä obžalovaný. Jej mama bola vo väčšine prípadov pritom a pomáhala mu. Podľa znalcov preto, aby sa s ňou nerozišiel. Zločinu sexuálneho násilia sa mali podľa prokuratúry dopúšťať na iba 2-ročnom dievčatku. Trvať to malo štyri roky. "Za účelom vykonávania sexuálnych praktík minimálne dvakrát pristúpili k omámeniu maloletej liekmi na spanie s to z dôvodu, aby bola povoľnejšia," dodala prokurátorka. 

​Dvojica si navyše dievčatko nakrúcala a fotila. Zábery potom ponúkali na sociálnej sieti. "Polícia zaistila viacero mobilných telefónov a počítačov," upresnila Elena Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva v Trenčíne. Policajti ich zadržali v júli minulého roka počas akcie s názvom "DNO". Obaja sú medzičasom stíhaní na slobode.

Súd im udelil miernejší trest

Obžalovaného priviezli zo psychiatrie. K činu sa priznali. "Som vinný zo spáchania skutkov uvedených v obžalobe," priznal sa obžalovaný Miroslav B. "Som vinná zo spáchania skutkov uvedených v obžalobe," povedala na súde obžalovaná Mária O. "Naši klienti sú chorí a liečba má prednosť pre akoukoľvek sankciou, ktorú by uložil súd," uviedol Róbert Štefánik, obhajca obžalovaného. 

Obžalovaným hrozilo 15 až 25 rokov za mrežami. Nakoniec obišli s oveľa miernejšími trestami. "Za to im súd ukladá trest v trvaní 11 rokov. Súd mu ukladá ochranné sexuologické liečenie ústavnou formou," poznamenal predseda senátu Okresného súdu v Trenčíne. 

Obžalovanú poslal súd za mreže na 6 rokov a nariadil jej ochranné psychiatrické liečenie ambulantnou formou. Pomohlo im to, že sa priznali a svoje konanie oľutovali. "Považujeme rozsudok za spravodlivý a zákonný," dodal obhajca Štefánik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy