Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Bitka opitých kamarátov skončila tragicky. Útočník mal muža surovo dobiť
Zdielať na

Bitka opitých kamarátov skončila tragicky. Útočník mal muža surovo dobiť

PREŠOV / Dvaja kamaráti najprv spolu popíjali a potom sa pobili. Jeden z nich skončil v nemocnici, kde na následky zranení zomrel. Útok mal byť taký surový, že útočník vraj uštedril nebohému takmer 100 rán po celom tele. Na prešovskom súde 5.marca odzneli záverečné reči.

Od tragickej udalosti ubehli dva roky. Muž, ktorý stojí pred súdom mal podľa obžaloby svojmu kamarátovi z dediny spôsobiť viacnásobné zranenia, na následky ktorých po prevoze do nemocnice zomrel. Mal ho udierať aj dreveným lopárom po rôznych častiach tela, dokonca aj po hlave. Kým obhajoba žiada zbavenie obvinenia z vraždy. Prokuratúra trvá na tvrdom treste.

"V rámci záverečnej reči som navrhol, aby súd obžalovanému uložil nepodmienečný trest odňatia slobody v trvaní 22 rokov," uviedol prokurátor Michal Šoltýs. Obžalovaný počas pojednávania aj teraz počas záverečnej reči odmietal obvinenie z vraždy a tvrdí, že sa len sám bránil útoku. Obaja boli v tom čase v ťažkom stave opitosti. Obžalovaný sa stále bráni tým, že nebohý muž najskôr nožom napadol jeho a on sa pred jeho útokom iba bránil. Lopárom naňho vraj zaútočil až potom, keď ho mal poškodený pichnúť nožom do ruky. "Skutok právne kvalifikovaný ako trestný čin vraždy nebol trestným činom pretože naplnil všetky znaky nutnej obrany," povedal obžalovaný Štefan M.

95 až 100 rán

Prokuratúra poukázala na intenzitu útoku 95 až 100 úderov do rôznych častí tela ako aj na to, že údery padali aj vtedy, keď sa obeť už nevedela brániť. Obžalovaný trvá na tom, že keby ho chcel zabiť, nezháňal by preňho pomoc. Obhajoba poukázala na obdobný prípad, keď brat dobil na smrť svojho brata. Prešovský okresný súd ho odsúdil na 8 rokov väzenia za zabitie. "Keby som sa nebol jeho útoku účinne bránil, tak by tu zrejme stál na mojom mieste on obžalovaný z mojej vraždy," konštatoval obžalovaný. "S poukazom na vykonané dokazovanie zotrvávame na právnej kvalifikácii skutku ako trestného činu vraždy," uzavrel prokurátor Michal Šoltýs. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy