Jasno
19°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Ohavný prípad týrania: Psovi dal na hlavu igelitové vrece a hodil ho do vody
Zdielať na

Ohavný prípad týrania: Psovi dal na hlavu igelitové vrece a hodil ho do vody

DOLNÁ BREZNICA / Psíka niekto utýral na smrť a utopil v rieke. Týmto otrasným prípadom sa zaoberajú príslušníci enviropolície. Verejnosť žiadajú o poskytnutie informácií, ktoré by viedli k odhaleniu páchateľa a k identifikácii majiteľa psa - samice kríženca čiernej farby s bielymi znakmi na bruchu, prsiach a koncoch láb. Upozorňujeme, že nasledujúci obsah nie je vhodný pre maloletých divákov a citlivé povahy.

Zviera našli utopené s modrým plastovým vrecom na hlave 29. februára v katastri územia Dolná Breznica v okrese Púchov, v koryte potoka Ledničanka. "Modré igelitové vrece bolo okolo krku suky obmotané hnedým remienkom, cez vrece bolo pretiahnuté ďalšie, biele vrece na obilie. Páchateľ tohto činu konal v rozpore so zákonom o veterinárnej starostlivosti, svojím konaním spôsobil psovi utrpenie, neprimeranú bolesť a aj následnú smrť," uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Polícia Slovenskej republiky

Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin týrania zvierat. Informácie možno poskytnúť na bezplatnú linku polície 158 alebo osobne na ktoromkoľvek policajnom útvare.

Páchateľovi hrozí 5-ročný trest

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje občanov, že akékoľvek usmrtenie spoločenského zvieraťa bez primeraného dôvodu je od 1. mája 2023 trestným činom. Páchateľovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až na 5 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy