Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Zachovali sa ako hrdinovia: Policajti zabránili požiaru domu, v ktorom spala rodina s malými deťmi
Zdielať na

Zachovali sa ako hrdinovia: Policajti zabránili požiaru domu, v ktorom spala rodina s malými deťmi

RUŽOMBEROK / Ružomberskí mestskí policajti zabránili požiaru rodinného domu. Nebyť ich rýchleho zásahu, plamene by sa zrejme rozšírili na strechu, pod ktorou spala rodina s malými deťmi.

Bolo pár minút po šiestej hodine ráno. Mestskí policajti práve hliadkovali v mestskej časti Malé Tatry, keď si všimli z prístavby rodinného domu stúpať čierny dym. "Jeden člen hliadky preto preskočil plot rodinného domu a šiel zobudiť majiteľa. Druhý medzitým kontaktoval hasičov," uviedol Roman Jankovič, MSP Ružomberok.

V prístavbe horela elektroinštalácia, požiar sa rýchlo rozširoval. V dome spali dve nič netušiace rodiny s malými deťmi. "My sme nevedeli o ničom, búchali nám na dvere. Vypli sme elektrinu a naberali sme vodu do hrncov, lavórov, do čoho sa len dalo," opísala obyvateľka domu. 

"Pred našim príchodom sa požiar podarilo zlikvidovať majiteľov v spolupráci s mestskou políciou. Nakoľko sa požiar šíril elektroinštaláciou, rozobrali sme časť fasády a skontrolovali priestor termokamerou," informoval Pavol Pecník, riaditeľ OR HaZZ Ružomberok. Obyvatelia domu mali obrovské šťastie, že mestskí policajti prechádzali v danú chvíľu práve ich ulicou a že si ponad vysoký plot všimli začínajúci požiar.

Na to, čo by sa dialo nebyť tejto zhody okolností, nechcú radšej ani pomyslieť. "Keby nie pánov policajtov, tak by nám asi zhorela strecha, takže im ďakujeme veľmi pekne, že nám to prišli povedať, že nám zabúchali," uzavrela obyvateľka domu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy