Polojasno
14°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Obvinený díler bol niekoľko týždňov na úteku: Pátrači ho chytili v poslednej chvíli
Zdielať na

Obvinený díler bol niekoľko týždňov na úteku: Pátrači ho chytili v poslednej chvíli

RIMAVSKÁ SOBOTA / Cieľovým pátračom sa v Lučenci podarilo zadržať muža, ktorý bol niekoľko týždňov na úteku. Zasiahli v poslednej chvíli. Muž sa pripravoval na odchod do zahraničia. Hľadaný Ivan z Rimavskej Soboty je obvinený z drogovej trestnej činnosti. Zmizol počas policajnej akcie.

37-ročnému Ivanovi sa pred spravodlivosťou podarilo skrývať sa takmer 2 mesiace. Ušiel 11. januára, keď rimavskosobotskí kriminalisti vtrhli do domu, kde býval. Podľa nášho zdroja to muselo byť na poslednú chvíľu. Z domu si vraj nič nestihol zobrať. Protidrogová akcia policajtov však bola úspešná. Našli drogy, vyššiu finančnú hotovosť, ako aj desiatky rôznych, pravdepodobne kradnutých vecí. Z drogovej trestnej činnosti obvinili 3 ženy a dvoch mužov. Štyroch poslal sudca do väzby, na Ivana vydal príkaz na zatknutie.

Pátrači využili moment prekvapenia

"Cieľoví pátrači zistili, že sa niekoľko týždňov ukrýval v Nemecku, potom sa však vrátil na Slovensko, aby pokračoval v drogovej trestnej činnosti v rámci oboch krajín," uviedla hovorkyňa PPZ Denisa Bárdyová. Policajti mali informácie, že sa intenzívne pripravuje na ďalšiu cestu do zahraničia. Včas zakročili. "Policajti muža zadržali pár hodín pred útekom. Cieľoví pátrači využili moment prekvapenia," doplnila hovorkyňa. 

Ivan nič netušil a zákrok policajtov ho tak zaskočil, že pri zatýkaní nestihol klásť odpor. Policajtom potvrdil, že je v pátraní. "Z bytu, v ktorom ho policajti zadržali, vôbec nevychádzal, preto bolo naozaj ťažké ho lokalizovať," objasnila Bárdyová. Už dnes ho predviedli pred sudcu, ktorý rozhodoval o jeho väzobnom stíhaní. Obvinený muž je už za mrežami, v prípade dokázania viny mu hrozí niekoľko ročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy