Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Maloletej ponúkol pervitín a extázu. Bude ti z toho lepšie, tvrdil
Zdielať na

Maloletej ponúkol pervitín a extázu. Bude ti z toho lepšie, tvrdil

HRUŠTÍN / Maloletému dievčaťu dal užiť drogy. Náročný prípad rieši vyšetrovateľ krajskej polície v Žiline. Skutok sa mal stať ešte koncom leta minulého roka na Orave. Jozef, ktorému za obzvlášť závažný zločin teraz hrozí až 20-ročný pobyt za mrežami, mal školáčke podať metamfetamín aj extázu.

33-ročný Jozef nestál pred súdom po prvýkrát. Pred pár dňami ho policajti zadržali potom, čo mal len 13-ročnému dievčaťu podať drogy. Podľa polície sa tak stalo v aute na odľahlom mieste za dedinou Hruštín. Obvinený mal v aute ponúknuť maloletej osobe pervitín so slovami, aby to vyskúšala. "Následne jej mal dať drogu zvanú extáza so slovami, že jej bude z toho lepšie. Obe tieto látky maloletá osoba užila," informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková. 

Podľa našich informácií skončilo dieťa v nemocnici so zdravotnými ťažkosťami

Práve zdravotnícke zariadenie malo políciu upozorniť na to, že maloletá mala v tele stopy omamných látok. "Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline vzniesol mužovi obvinenie pre obzvlášť závažný zločin nedovolená výroba omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi," dodala hovorkyňa. 

Aký bol vzťah medzi obvinený a maloletou?

To polícia ani prokuratúra komentovať nechcela. "Vzhľadom na citlivosť prípadu nebudeme k veci poskytovať bližšie informácie," ozrejmila Šefčíková. Vyšetrovateľ chcel Jozefa vidieť za mrežami a rovnako tak aj prokurátor, ktorý dal návrh na jeho väzobné stíhanie. Sudca návrhu vyhovel a z obavy, že by mohol Jozef utiecť alebo pokračovať v trestnej činnosti ho poslal za mreže. V minulosti bol osemkrát súdne trestaný. Teraz mu hrozí 20-ročné väzenie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy