Zatiahnuté
15°
Bratislava
Júlia, Juliana
22.5.2024
Pre 10 eur sa mu vyhrážal smrťou: Mladík napadol a okradol staršieho pána
Zdielať na

Pre 10 eur sa mu vyhrážal smrťou: Mladík napadol a okradol staršieho pána

LOMNIČKA / Policajti zo Starej Ľubovne riešia prípad lúpeže, pri ktorej padli aj vyhrážky smrťou. Len 21-ročný muž si trúfol na 52-ročného pána, od ktorého pod hrozbou násilia dostal 10 Eur. Zakrátko však skončil v policajnej cele.

K útoku malo podľa polície dôjsť najskôr v maringotke na okraji osady. 52-ročný muž tu mal byť na návšteve, keď do nej vstúpil neznámy mladík a fyzicky mal muža napadnúť. "Neznámy mladík vstúpil do obydlia a fyzicky muža napadol. Žiadal od neho peniaze s tým, že ak ich nedostane, zabije ho," priblížila hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

Napadnutému sa podarilo ujsť, mladík ho ale dobehol

Opätovne pod hrozbou násilia od staršieho pána žiadal peniaze. Napokon sa dostal k malej hotovosti. "Tu pri škole pýtal desať eur na tabak a na víno," povedala obyvateľka maringotky. "Muž odovzdal násilníkovi 10 eur a ten následne odišiel preč," doplnila Ligdayová. Vyšetrovaním podľa polície bolo zistené, že skutku sa mal dopostiť 21-ročný muž z obce Lomnička, ktorý bol v krátkom čase vypátraný a obmedzený na osobnej slobode. Po vykonaní potrebných procesných úkonov bol umiestnený do cely policajného zaistenia.

"Okresný vyšetrovateľ v Starej Ľubovni v prípade začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže," uviedla hovorkyňa Ligdayová. Ak sa podozrivému mužovi vina preukáže pred súdom, hrozí mu podľa zákona trest odňatia slobody na tri až osem rokov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy