Skoro jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Vydieranie intímnymi fotkami: Skupina dvoch mužov a dvoch žien vylákala od svojich obetí tisíce eur
Zdielať na

Vydieranie intímnymi fotkami: Skupina dvoch mužov a dvoch žien vylákala od svojich obetí tisíce eur

BRATISLAVA / Vydávali sa za sexy zvodné ženy a tak zamotali mužom hlavy, že im posielali intímne fotografie či videá. Štvorčlenná partia takto lovila chlapov po celom Slovensku. Keď im poslali svoje obnažené telá začali ich vydierať.

Desiatky policajtov ozbrojených od hlavy až po päty v utorok ráno obsadili časť Jelenca neďaleko Nitry. Z rodinných domov kukláči vytiahli spolu štyroch podozrivých. Dvoch mužov a dve ženy. Na internetovej zoznamke sa vydávali za krásne a neodolateľné ženy. Chlapom tak doplietli hlavy, že od nich vymámili fotky s ich nahými telami či prirodzením.

Potom sa zrazu ozval otec dievčiny. Chlapom zatelefonoval a povedal, že si písali s jeho maloletou dcérou, ktorá sa z toho, čo videla, psychicky zrútila a rozbila si preto drahý telefón.

"Z toho dôvodu ich žiadal o náhradu za rozbitý telefón v rôznych sumách s hrozbou, že ak nezaplatia, tak ich nahlásia na polícii. Poškodení z obavy oznámenia skutku na polícii zaslali stovky eur na rôzne účty," informuje Jana Šimunková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Bratislava. 

Skupina údajne zarobila tisícky eur

Chlapov takto zneužívali dlhé mesiace. Presný počet poškodených môže byť v desiatkach. "Všetkým zadržaným osobám vyšetrovateľ vzniesol obvinenie za pokračovací zločin vydierania v súbehu s prečinom podvodu spáchaného formou spolupáchateľstva a formou účastníctva," uviedla Šimunková.

Jednu ženu a jedného muža vyšetrovateľ po výsluchu prepustil, no zostali obvinení. Ďalší dvaja sa postavili pred sudcu, pretože ich chcú mať vo väzbe.

Sudca asi po hodine rozhodol

Dvojicu poslal za mreže, kam ich zo súdu odviezla policajná eskorta. Za tento biznis model hrozí štvorici až 10 rokov za mrežami. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy